Amaryllis Singer/ Songwriter, België

Het moment is dan eindelijk daar, het langverwachte debuutalbum van Amaryllis "The Beauty of it all' is een feit!  De Antwerpse singer-songwriter haalt inspiratie uit haar eigen leven en ze schrijft zelf al haar muziek en teksten. Een zeer oprecht en intiem album, over groeien, vallen en weer opstaan.

Wie een bijzonder goed geheugen heeft, ziet in Amaryllis (1983) nog een van de finalisten van de Grote Prijs Bart Peeters of zelfs de kleine Annie uit de gelijknamige musical bij het KJT. Amerika herinnert zich haar als het opkomend talent dat dankzij een beurs een jaar zang en songwriting studeerde aan het prestigieuze Berklee College Of Music in Boston. Als kind uit een creatief nest met sterke banden in het theater milieu, vond Amaryllis in de muziek haar eigen weg. Gaandeweg ontwikkelde ze haar stem en haar pianospel, die vandaag de zo typische sound bepalen. Amaryllis timmerde zelf flink verder aan de weg, onder meer door de ontmoetingen met producers Jean Blaute en Piet Goddaer (Ozark Henry) of haar duet met Jan Leyers. De inspiratie voor haar debuut album vond Amaryllis in haar eigen leven. In het voorjaar van 2007 kroop Amaryllis samen met producer Reinert D'Haene en drummer Frank Vanweddingen enkele weken de studio in.

In het statige The House Of Porters, vlak bij de Meir in Antwerpen, vonden de opnames van de eerste videoclip van Amaryllis plaats. Voor de gelegenheid kroop de 25-jarige zangeres in bed met acteur Jan Decleir (62). Het is bovendien voor het eerst dat Decleir te zien zal zijn in een videoclip. De regie was in handen van Guy Goossens (Matroesjka's). De clip hoort bij de eerste single van Amaryllis: "Not The Street" van haar debuutalbum. Amaryllis speelde ook mee in de eerste reeks van Matroesjka's. Daar leerde ze regisseur Guy Goossens kennen. Jan Decleir vertolkt in de videoclip de steenrijke, ietwat oudere dandy lover van Amaryllis. Het nummer vertelt het verhaal van een jonge vrouw die opgesloten zit in een verstikkende relatie, in een wereld die niet de hare is.

Alles van Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis

The Beauty Of It All

CD | 2009
Uitverkocht

€ 20,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws