Tradi Mods vs Rockers - Various Artists Electronic Worldbeat, Congo

De Congotronics-serie heeft in de wereld van alternatieve rock en elektronische muziek een wereldwijde groep fervente volgers opgeleverd. Diezelfde wereld geeft nu op een muzikale manier antwoord. Deze 26 gloednieuwe tracks van een gevarieerde groep artiesten bestaan uit covers, herbewerkingen en originele composities, geïnspireerd op de "electrifying" tradi-modern sounds van Congotronics.

 

De unieke muziek van Konono N°1, Kasai Allstars en andere Congolese bands die elektronische traditionele muziek spelen (ook wel tradi-modern genoemd) heeft een grote invloed gehad op vele artiesten in de indie rock en elektronische muziek scene en deze hebben dus ook met tomeloos enthousiasme gereageerd.

 

Het Brusselse platenlabel Crammed heeft op zorgvuldige wijze een lijst muzikanten geselecteerd, waaraan gevraagd werd om hun eigen persoonlijke visie te geven op Congotronics. Het resultaat is een geweldig dubbelalbum met 26 gloednieuwe tracks, geïnspireerd op de sound van de Congotronics bands. De bijdrages laveren moeiteloos tussen nieuwe composities, covers, nieuwe bewerkingen en hommages.

 

Net zoals het bronmateriaal, is deze muziek afwisselend sereen, energiek en luidruchtig of puur gericht op een onbevooroordeelde dansvloer, maar toch altijd intrigerend en op een bepaalde manier een openbaring. Dit album pretendeert niets anders te zijn dan een vrolijk eerbetoon aan iets dat een echt fenomeen in de hedendaagse muziek is geworden, maar luister er eens naar en misschien ontdek je wel een paar onwaarschijnlijke muzikale invloeden...

 

Artiesten zijn onder andere prominente Amerikaanse indie bands als Animal Collective, Deerhoof, Andrew Bird, Megafaun, Oneida, Portland's AU, New York's Skeletons en Chicago's Allá, unieke persoonlijkheden als Juana Molina, Jolie Holland en Glenn Kotche (Wilco), de sensatie Micachu & The Shapes uit Londen, innovatieve elektronische muziekproducers als Shackleton, Optimo en Bass Clef uit Engeland en de Duitse Burnt Friedman en Mark Ernestus (van Basic Channel en Maurizio fame), een zeldzame bijdrage van een van Crammed's eerste bands Aksak Maboul en vele anderen. De artiesten brachten een eerbetoon aan vooral Konono N°1 en Kasai Allstars, maar ook Sobanza Mimanisa, Kisanzi Congo en Masanka Sankayi en Basokin.

 

Afbeeldingen en video's van Tradi Mods vs Rockers - Various Artists

comment

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws