Kosher Nostra - Various Artists (Afrikaanse) rock/blues/reggae, Angola

Deze compilatie, samengesteld door producer Shantel en kunstenaar Oz Almog, geeft een goed beeld van de tijd waarin de Joodse Maffia floreerde. Shantel en Oz Almog hebben goed gekeken naar de invloed van de maffia op de muziekcultuur, en welke liedjes specifiek erg populair waren in die tijd. Dit alles samengebracht tot 21 nummers op deze unieke, veelzijdige en verrassende compilatie.

 

Het plaatje van Joodse Gangster in New York is nu niet iets wat je je één, twee, drie voor de geest kunt halen. Toch is het karakter van Hyman Roth in Coppola's "The Godfather" gebaseerd op de Joodse Meyer Lansky, een van de meest kleurrijke personen van de Joods/Amerikaanse onderwereld.

Films zoals Billy Bathgate, Cotton Club, Once Upon a Time in America, The Godfather, Bugsy, Casino en Gangs of New York zijn een mix van legendes, clichés, stereotypes en historische feiten.

Toch denken veel mensen dat het alleen de Italianen zijn die deel uitmaakten van de Amerikaanse maffia. Als je naar de geschiedenis van de Amerikaanse maffia kijkt kom je figuren zoals Meyer Lansky ‚Bugsy Siegel, Dutch Schultz en Louis "Lepke" Buchalter tegen, die net als de bekende Sicilianen de onderwereld van Amerika vormden.  Vreemd genoeg is pas een paar jaar bekend wat de rol van Joden binnen de Amerikaanse maffia was.

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws