Kosher Nostra - Various Artists (Afrikaanse) rock/blues/reggae, Angola

Deze compilatie, samengesteld door producer Shantel en kunstenaar Oz Almog, geeft een goed beeld van de tijd waarin de Joodse Maffia floreerde. Shantel en Oz Almog hebben goed gekeken naar de invloed van de maffia op de muziekcultuur, en welke liedjes specifiek erg populair waren in die tijd. Dit alles samengebracht tot 21 nummers op deze unieke, veelzijdige en verrassende compilatie.

 

Het plaatje van Joodse Gangster in New York is nu niet iets wat je je één, twee, drie voor de geest kunt halen. Toch is het karakter van Hyman Roth in Coppola's "The Godfather" gebaseerd op de Joodse Meyer Lansky, een van de meest kleurrijke personen van de Joods/Amerikaanse onderwereld.

Films zoals Billy Bathgate, Cotton Club, Once Upon a Time in America, The Godfather, Bugsy, Casino en Gangs of New York zijn een mix van legendes, clichés, stereotypes en historische feiten.

Toch denken veel mensen dat het alleen de Italianen zijn die deel uitmaakten van de Amerikaanse maffia. Als je naar de geschiedenis van de Amerikaanse maffia kijkt kom je figuren zoals Meyer Lansky ‚Bugsy Siegel, Dutch Schultz en Louis "Lepke" Buchalter tegen, die net als de bekende Sicilianen de onderwereld van Amerika vormden.  Vreemd genoeg is pas een paar jaar bekend wat de rol van Joden binnen de Amerikaanse maffia was.

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws