Banda Black Rio Funk Soul Jazz, Brazilië

De Braziliaanse samba soul en funkband Banda Black Rio werd in 1976 opgericht door saxofonist Oberdan Magalhães en borduurde succesvol voort op het Soul Brasileiro-genre, dat tien jaar daarvoor zijn hoogtijdagen kende. Toen Oberdan stierf in 1984 stopte de band met opnemen en optreden. Pas in de jaren 90 werd de muziek van Banda Black Rio herontdekt.

In die tijd waren zij een revolutie voor de zwarte instrumentale muziek door hun Braziliaanse herinterpretatie van soul, jazz, funk en disco grooves, geïnspireerd door Tim Maia in een stijl die doet denken aan Kool & The Gang en Earth Wind & Fire tijdens hun beste periode in de 70's.

 

De band heeft 6 albums opgenomen.

 

De huidige band bestaat uit de zonen van de oorspronkelijke leden. Twee albums zijn uitgekomen uit deze nieuwe Black Rio generatie, Rebirth in 2001 en Supernova samba funk in 2012. 

Alles van Banda Black Rio

Banda Black Rio

Banda Black Rio

Maria Fumaca

CD | 2016
Leverbaar

Bestel € 15,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws