Istanbul Twilight - Various Artists World Fusion, Turkije

Doublemoon viert haar tienjarig bestaan met de 2CD Istanbul Twilight. Met artiesten als Mercan Dede, Orient Expressions, Buzuki Orhan Osman, Cahit Berkay & Grup Zan, Burhan Ocal, Baba Zula, Taksim Trio, Selim Sesler, Ihan Er ahin, Kazim Koyuncu en Craig Harris. Zij zijn de ambassadeurs van de sound van Istanbul en laten deze aan de hele wereld horen.

Istanbul is een inspiratiebron voor vele muzikanten en inwoners; de zee, de straten, bruggen en de cultuur. In dit dubbelalbum vind je o.a. een boekje met foto's van deze bijzondere stad van de hand van de jonge Turkse fotograaf Ahmet Polat, wie een steeds grotere internationale reputatie krijgt.

Naast de muziek kun je ook 2 kleine documentaires bekijken, gemaakt door Veysel Gençten en Gürcan Keltek; Gara Guna met muziek van Burhan Ocal & The Trakya All Stars feat. Smadj en Engewal met muziek van Mercan Dede.

Deze mix van muziekstijlen en beelden kon alleen maar geboren worden in het mystieke Istanbul. "Istanbul welcomes each day with new contradictions, opposites, abandon and experiences. Istanbul; forever the first and the last stop!"

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws