Istanbul Twilight - Various Artists World Fusion, Turkije

Doublemoon viert haar tienjarig bestaan met de 2CD Istanbul Twilight. Met artiesten als Mercan Dede, Orient Expressions, Buzuki Orhan Osman, Cahit Berkay & Grup Zan, Burhan Ocal, Baba Zula, Taksim Trio, Selim Sesler, Ihan Er ahin, Kazim Koyuncu en Craig Harris. Zij zijn de ambassadeurs van de sound van Istanbul en laten deze aan de hele wereld horen.

Istanbul is een inspiratiebron voor vele muzikanten en inwoners; de zee, de straten, bruggen en de cultuur. In dit dubbelalbum vind je o.a. een boekje met foto's van deze bijzondere stad van de hand van de jonge Turkse fotograaf Ahmet Polat, wie een steeds grotere internationale reputatie krijgt.

Naast de muziek kun je ook 2 kleine documentaires bekijken, gemaakt door Veysel Gençten en Gürcan Keltek; Gara Guna met muziek van Burhan Ocal & The Trakya All Stars feat. Smadj en Engewal met muziek van Mercan Dede.

Deze mix van muziekstijlen en beelden kon alleen maar geboren worden in het mystieke Istanbul. "Istanbul welcomes each day with new contradictions, opposites, abandon and experiences. Istanbul; forever the first and the last stop!"

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws