Electric Gypsyland - Various Artists Gipsy

Zigeunermuziek is langzaam een steeds groter wordend publiek aan het veroveren en veel jonge mensen ontdekken het frisse, authentieke en dansbare geluid van de  Balkan sound. Op Electric Gypsyland geven een aantal gerenommeerde producers (o.a. Shantel) van Elektronische muziek een herinterpretatie van nummers van Taraf de Haïdouks, Koçani Orkestar en Mahala Rai Banda.
Mahala Rai Banda is de nieuwe en veelbelovende sensatie uit de Balkan regio. Hun debuut zal worden geproduceerd en gemixt door Shantel. De bandleden zijn allen woonachtig in Boekarest en in hun composities combineren ze een Roemeens muzikaal dieet van violen en accordeons met een (leger) brass sectie en funky ritmes.

De andere twee bands op de plaat zijn ongetwijfeld bekender bij het grote publiek. Taraf de Haïdouks is zelfs wereldberoemd. Sinds hun eerste ontmoeting met West- Europa in 1991, hebben ze vier succesvolle CD's opgenomen, toerden ze over de hele wereld en hebben ze mensen als Johnny Depp, modeontwerper Yohji Yamamoto en filmmaker Tony Gatlif onder hun fans. De derde band die acte de présence geeft op deze bijzondere CD is het onverschrokken Koçani Orkestar. Afkomstig uit Macedonië en een van de meest funky exponenten van de speciale brass band stijl, die in heel voormalig Joegoslavië is terug te vinden en een direct verband heeft met de muziek die ooit door de Turkse legerbands werd gemaakt.   

 

 

 

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws