Chicha Libre Latijns Amerikaanse psychedelische pop, Verenigde Staten

Psychedelische ‘Surf Cumbias' uit Brooklyn...

Geïnspireerd op de muziekrage uit de Amazone, die zijn naam deelt met de graanlikeur die populair was onder de Inca's en nog steeds erg geliefd is in Peru. Deze nieuwe in Brooklyn woonachtige band is hier om je te bedwelmen met hun machtige mix van Latin ritmes, surf muziek en psychedelische pop.   

Chicha Libre haalt zijn inspiratie uit...

Chicha is een vorm van Peruaanse muziek die opkwam in het Amazone gebied in de vroege jaren '70, lichtelijk afgeleid van de uit Colombia afkomstige cumbias met veel accordeon, maar met duidelijke melodieën uit de Andes, Cubaanse Son en dwarse wervelingen van Surf gitaren, Farfisa orgel en Moog synthesizer. Al met al een sound die zeker niet zou misstaan in een Tarantino film.

 

Bandleider Olivier Conan (hij runt de hippe club Barbès in Brooklyn) ontwikkelde een onnatuurlijke passie voor vintage Chicha tijdens een reis naar Peru. Dit leidde tot de release van de veel bejubelde "Roots Of Chicha" compilatie en hij ging een stap verder door deze inventieve band op te richten. Naast Conan als lead zanger en cuatro speler (een klein, viersnarig Latijns-Amerikaans gitaartje), bestaat de band uit keyboard speler Joshua Camp (op een antiek accordeon/orgel, genaamd Electravox, hij is een helft van lit-pop band One Ring Zero), bassist Nicholas Cudahy (ex-Combustible Edison), gitarist Vincent Douglas (Bébé Eiffel & The Humphries) en percussie veteranen Greg Burrows en Tim Quigley.

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws