Chicha Libre Latijns Amerikaanse psychedelische pop, Verenigde Staten

Psychedelische ‘Surf Cumbias' uit Brooklyn...

Geïnspireerd op de muziekrage uit de Amazone, die zijn naam deelt met de graanlikeur die populair was onder de Inca's en nog steeds erg geliefd is in Peru. Deze nieuwe in Brooklyn woonachtige band is hier om je te bedwelmen met hun machtige mix van Latin ritmes, surf muziek en psychedelische pop.   

Chicha Libre haalt zijn inspiratie uit...

Chicha is een vorm van Peruaanse muziek die opkwam in het Amazone gebied in de vroege jaren '70, lichtelijk afgeleid van de uit Colombia afkomstige cumbias met veel accordeon, maar met duidelijke melodieën uit de Andes, Cubaanse Son en dwarse wervelingen van Surf gitaren, Farfisa orgel en Moog synthesizer. Al met al een sound die zeker niet zou misstaan in een Tarantino film.

 

Bandleider Olivier Conan (hij runt de hippe club Barbès in Brooklyn) ontwikkelde een onnatuurlijke passie voor vintage Chicha tijdens een reis naar Peru. Dit leidde tot de release van de veel bejubelde "Roots Of Chicha" compilatie en hij ging een stap verder door deze inventieve band op te richten. Naast Conan als lead zanger en cuatro speler (een klein, viersnarig Latijns-Amerikaans gitaartje), bestaat de band uit keyboard speler Joshua Camp (op een antiek accordeon/orgel, genaamd Electravox, hij is een helft van lit-pop band One Ring Zero), bassist Nicholas Cudahy (ex-Combustible Edison), gitarist Vincent Douglas (Bébé Eiffel & The Humphries) en percussie veteranen Greg Burrows en Tim Quigley.

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws