Bossacucanova Bossa Nova, Brazilië

Bossacucanova is een muzikaal trio uit Rio de Janeiro. De muziek is een perfecte illustratie van de manier waarop Braziliaanse muzikanten muziek uit de hele wereld gebruiken. Ze combineren bossa nova met elektronische muziek, waardoor er een mix ontstaat die fris en modern is, maar waar men ook traditioneel Brazilië in kan voelen.  

BIOGRAFIE

 

De Braziliaanse heren van Bossacucanova (DJ Marcelinho Dalua, Márcio Menescal & Alexandre Moreira) maakten in 1998 de combinatie van elektronica met bossa op hun debuutalbum Revisited Classics. Ze wilden de stem van jong Rio laten horen als reactie op de golf van op bossa geïnspireerde dance muziek uit Europa en Noord-Amerika. Ze vonden het de hoogste tijd om lokale en up-and-coming DJ's en producers hun eigen versie te laten horen van de electro/Braziliaanse fusie. Ze namen tien versies van klassieke nummers, geproduceerd door Roberto Menescal met legendarische vocalisten als Carlos Lyra en Wanda Sâ en maakten er compleet nieuwe arrangementen op, aangepast aan deze tijd. Dit album en de twee hierna, oogsten veel succes, aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

 

Een van de leden van Bossacucanova, Márcio Menescal, is de zoon van Bossa nova pionier Roberto Menescal, die tevens een bijdrage leverde aan het album Brasilidade. Dit album werd in 2002 genomineerd voor een Latin Grammy award voor Best Brazilian Contemporary Pop Album.

 

Discografie

2004: Uma Batitade Diferente

2001: Brasilidade (met Roberto Menescal)

1998: Revisted Classics

Alles van Bossacucanova

Bossacucanova

Bossacucanova

Ao Vivo

CD & DVD digi | 2009
Leverbaar

Bestel € 12,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws