Mrs. Hips Pop, Nederland

De energie en sound van de ‘oude’ succesvolle band HiPS (ooit begonnen als samenwerking van studenten van het conservatorium in Rotterdam) wordt nieuw leven ingeblazen en staat als nooit tevoren. Net als haar nieuwe band klinkt Simone Roerade weer als vanouds: een mix van een “gelukkige Janis Joplin”, een “blanke Chaka Khan” gecombineerd met de uitbundige presentatie van Bette Midler. Give me more is na “She Said” (2005) de tweede solo CD van Mrs. HiPS. 

Simone Roerade zet al jong haar eerste stappen in de klassieke muziekwereld. Op haar 15e legt Simone de hobo opzij en kiest haar eigen weg. Ze begint een band en na de middelbare school gaat ze naar het conservatorium in Rotterdam. Met haar indrukwekkende stem, de gave om pakkende liedjes te schrijven en haar uitbundige podiumpresentatie weet ze velen te raken. Tijdens haar (cum laude) afstuderen speelt ze met de funk/soulband HiPS, een samenwerking van studenten van het conservatorium. In korte tijd bouwt de band een enorme live reputatie op en behalve in eigen land speelt de band regelmatig in o.a. Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

 

Vlak voor haar eindexamen wordt Simone door Candy Dulfer ‘ontdekt’ en gaat ze met Candy en haar band “Funky Stuff” op tournee in o.a. Japan, Amerika en Europa. Direct erna maakt Simone met HiPS de twee CD’s “Hips First” en “The Bigger the Better” en ze scoren in Spanje een nummer 1 hit met “Talk To You”’ (1997). Tussendoor toert Simone nog met de Zweedse zanger/gitarist Paulo Mendonca in Japan en ze doet in de studio o.a. achtergrondzang voor Golden Earring en Kane. Na zeven vette jaren HiPS krijgen ook de andere HiPS leden aanbiedingen van acts als Trijntje Oosterhuis, Kane, Marco Borsato en Anouk. Het blijkt moeilijk om de band bij elkaar te houden. In 1999 wordt dan ook besloten om uit elkaar te gaan. Simone toert daarna als backingvocalist met o.a. Rob de Nijs en Ruth Jacott en keert als docente terug aan het conservatorium in Rotterdam.

 

In 2005 komt haar eerste solo CD “She Said” (2005) uit, met vooral de singer/songwriter kant van Simone. Het album krijgt lovende recensies, maar toch blijft het verlangen naar de oude HiPS sound bij Simone en haar fans. Het kan dan ook niet uitblijven. Onder de naam Mrs HiPS komt in 2010 de CD “Give Me More” uit.

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws