Zita Swoon Group (Afrikaanse) rock/blues/reggae, België

Zita Swoon ontstond in de jaren negentig van de vorige eeuw in Antwerpen. Het is een collectief rond de figuur van Stef Kamil Carlens die teksten en de muziek schrijft, zingt en musiceert. Indringende songs met een groove en een groep die live nooit tweemaal hetzelfde doet is hun waarmerk. Van absurde funk tot traditionele singer-songwriting, met hier en daar vleugjes folk, blues en eigthies disco.

Zita Swoon is een kosmopolitische bende van Antwerpse internationalisten. Ze hebben elk hun eigen rugzakje en delen dat met de andere groepsleden. Ze zuigen ook kunstenaars van andere disciplines aan: choreografen, dansers en theatermakers. Samen maken ze dan telkens een nieuw laboratorium voor scenische producties of hybride performances. In datzelfde laboratorium zien ook nieuwe songs het daglicht.
“Ik voel de behoefte om dieper in te zoomen op verschillende aspecten van ons werk: experiment, melodie-harmonie, beweging en ritme. Met Zita Swoon Group wil ik muziek brengen die perfect in balans is met zichzelf. De keuze van de instrumenten en versterkers is belangrijker. Hoe het moet klinken in de concertzaal ook.” zegt Stef Kamil Carlens over zijn nieuwste laboratorium.
Wie de evolutie van de groep gedurende de voorbije vijftien jaar gevolgd heeft weet dat iedere nieuw stap van deze gedreven muzikanten een verrijking is geweest, tegelijk de verbreding en de verdieping van hun eigen materiaal. Het herschrijven van de groepserfenis ook. “En dat is mooi om zien, dat artiesten zich telkens opnieuw heruitvinden”

Afbeeldingen en video's van Zita Swoon Group

comment

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws