The Mo'Jones Big Band Jazz, Nederland

Mo'Jones werd uit de liefde van 2 culturen geboren in een volksbuurt te Sittard. Hij was een kleuter, een communicantje, een straatschoffie, een zondagskind, een spijbelaar, een respectant, een noesticus en een levensgenieter. Als hij niet altijd deed wat hij moest doen had hij vast een betere reden. En als hij deed wat hij wilde wist je vanzelf waarom. Hij schikte zich op school en brandde daarna los in iedere ritmische band die een helpende hand kon gebruiken.

Vanaf zijn 17e verlaat hij school om overal te spelen, Eerst als drummer, daarna op zijn orgel en momenteel als zanger en organist bij zijn eigen bands, The Mo'jones Bigband. Bij The Breez speelt hij orgel, en bij Rowwen Heze gaat hij in 2008 en 2009 mee als gastmuzikant tijdens de theatertours. Daar speelt hij Orgel, Piano, Chromatische harp,Cajon, Gitaar,Percussie en zingt hij.

In 2002 levert zijn eerste Mo'Jones album, “Strong man", vele optredens op, waaronder het "North Sea Jazz-festival". Zijn 2e album,"My world" brengt hem op Pinkpop. Met zijn derde album "Middle aged angry young man tekent hij begin 2008 een contract met het Amerikaanse label Noma Music.

In het project van Rowwen heze zanger Jack Poels,Herberg de Troost genaamd speelt Mo basgitaar en zingt hij,samen met broer Skinnie,Tren van Enckevort(Rowwen heze) en Sjoerd Rutten.(Stevie Ann). Het album” Langs De Weg” is een feit.

Na workshops in China,richt hij met Trompettist Marc Huynen The Mo’Jones Bigband op.Hier zingt hij en speelt orgel, voornamelijk Ray Charles,Count Basie en veel eigen composities

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws