Balkan Beat Box Balkan Dance, Verenigde Staten

Balkan Beat Box bestaat uit Tamir Muskat en Ori Kaplan ondersteund door getalenteerde musici/componisten als o.a. Itamar Ziegler, Dana Lleong en Tomer Yosef. Ramir en Ori zijn al jaren actief in New York City’s underground bands als Firewater, Gogol Bordello, J.U.F, Big Lazy, Shot’nez, Victoria Hanna en dj'en over de hele wereld. Door samenwerking met VJ’s en MC vocalist, percussionist Tomer Yosef kwam Balkan Beat Box tot leven.

Balkan Beat is een natuurlijke reactie van musici die politieke grenzen willen slechten. Van de dansvloeren in NYC tot het midden oosten, van Berlijn tot Macedonië, en ga zo maar verder, mensen luisteren naar en bewegen op het nieuwe geluid van BBB.

Vrede in het Midden-Oosten!

Door middel van verschillende disciplines en middelen (extreem instrumentalisme en dj'en over de wereld) plus een sterke drang om nieuwe muzikale stroming te creëren, voorbij de oude grenzen, voert BBB mensen naar verschillende culturen en invloeden. Van het oosten naar het zuiden, van Roemenië naar Yemen, van de Balkan tot aan Noord-Afrika, men heeft meer met elkaar gemeen dan de politiek en de media ons doet denken.

Met kennis uit hun eigen mediterranese roots en andere culturen, in samenwerking met artiesten uit Bulgarije, Marokko, Spanje, Israel, Palestina en door evenementen met VJ’s, heeft BBB een magische show weten te creëren.

Pers quotes over Nu Med

'A global peacekeeping mission that you can dance to'  (Spin, USA)
'Festive, powerful, volcanic' (Trax, France)
'Incendiary live shows... fascinating album...' (The Independent, UK)
'Nu Med mixes giant hip hop beats and electronica with klezmer, Romanian folk and reggae' (Time Out London, UK)
'Totally indispensable and strongly recommended!'  (Mondomix)

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws