Nieuws

Nieuws

SKIP&DIE toegevoegd aan line-up Parkpop!

donderdag, 11 april 2013

Een tikkie absurd, opzwepende beats en een frontvrouw die weet wat performen is. Skip&Die is als een pittbull die niet meer los laat! Het is dan ook niet gek dat het goed gaat met Skip&Die.
Ze waren the talk of the town dankzij hun vette show vol Afro-electrobeat op Lowlands en de uitverkochte bovenzaal van Paradiso tijdens het Amsterdam Dance Event. En dat terwijl hun debuutalbum pas daarna uitkwam. Geïnspireerd door verre reizen - met name naar Zuid-Afrika- en alle upcoming muzikanten die gaandeweg hun pad kruisten, ontstond afgelopen jaar het album ‘Riots in the Jungle'.

De Zuid-Afrikaanse zangeres en kunstenares Catarina Aimée Dahms (Cata.Pirata) en de Nederlandse producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum) zijn het brein achter de formatie. Inspiratie hebben ze vooral opgedaan tijdens een reis door Soweto, Johannesburg, Kaapstad en Guguletu. Het album toont hun ervaringen met brandende zon, stoffige wegen, townships, kakkerlakken, rellen, schedels, botten en lovebirds. Het bevat liedjes in het Engels, Afrikaans, Xhosa, Zulu, Spaans en Portugees.

Meer over SKIP&DIE

alle nieuwsberichten