Nieuws

Nieuws

Nieuwe CD Mostar Sevdah Reunion - NU UIT

zondag, 21 oktober 2007

Dit nieuwe album CAFE SEVDAH laat een nieuwe dimensie horen van de sevdah muziek. Het brengt een mix van traditionele muziek en jazz/blues invloeden en presenteert de nieuwe ontdekking van de band Nermin Alukic Cerkez met zijn intense zangstem en kenmerkende oosterse gitaarspel. Daarnaast hoor je als gastzangers Suad Golic, Elmedin Balalic en de 70 jarige Fevzija Sarajlic. Deze CD laat duidelijk de brug tussen de sevdah en de blues horen - de quote die vaak werd gebruikt als de sevdah muziek werd "uitgelegd" aan de buitenlandse pers.

In hun bijna 15-jarige bestaan veranderde de samenstelling van Mostar Sevdah Reunion veelvuldig. Voor dit nieuwe album heeft de band een behoorlijke verjongingskuur ondergaan met nieuw talent, maar de basis blijft behouden in de vorm van akoestische gitaren, contrabas, accordeon, viool en oosterse instrumenten. Ook nu zijn er weer de lange, spannend opgebouwde liedjes en de karakteristieke stemmen, variërend van licht naar donker, van vreugde naar verdriet. Pakkend en intrigerend van begin tot eind.

Het album is verkrijgbaar in 2 verpakkingen: een normale jewel case (20€), en een prachtige luxe hardcover editie (€ 22)

alle nieuwsberichten