Nieuws

Nieuws

Alex Roeka wint kleinkunst Edison 2009 met "Beet van liefde"

maandag, 23 maart 2009

Het juryrapport:

“Zanger Alex Roeka heeft in zijn leven veel dingen gedaan die God verboden heeft en over al die ervaringen schreef hij liedjes. Zijn wondere wereld wordt bevolkt door mensen die de zelfkant van het leven erg goed kennen. Of hij nu zelf hoofdpersoon is in zijn lied of anderen bezingt, de donkere kant is altijd dichtbij. Maar nooit, nooit laat hij de hoop varen.

Op zijn cd ‘Beet van liefde’ gaan de songs over, hoe kan het ook anders, de liefde. De bliksem sloeg in in januari 2007, ‘het betoverende gif van de verliefdheid’, zoals hij het zelf noemt ging door zijn aderen kolken en er was geen houden meer aan. Hij ging zijn hart achterna en liet tegelijkertijd een spoor van vernieling achter. Het ‘dagboek’ van die tijd is ‘Beet van liefde’, het gaat over alle, maar dan ook werkelijk alle aspecten van de liefde: het vreemdgaan, de spijt, het geluk dat de nieuwe geliefde meebrengt en het leven en de vrouw dat hij achter zich liet. Roeka spaart zichzelf en zijn omgeving niet en dat doet hij prachtig. In bijzondere fraaie zinnelijke, beeldende regels voel je de onstuimigheid en onrust van Roeka en doorloop je alle stadia van de liefde. Tekstueel en muzikaal een hoogtepunt in zijn oeuvre”.

 

Alex Roeka:

“De wegen der jury zijn duister en zelden aangenaam. Maar dat geldt nu niet voor mij. Ik wil de jury dan ook hartelijk bedanken. Eigenlijk zou ik dit beeldje om moeten laten smelten tot een aantal kleine Edisons en uitreiken aan iedereen die ik dank verschuldigd ben”

alle nieuwsberichten