Edith Piaf Chanson, Frankrijk

De unieke zevendelige box ‘Edith Piaf, Sans Amour...' bestaat uit twee schitterende DVD's en vijf fraaie CD's  - met voorwoord van Liesbeth List - boordevol liedjes van Piaf die gebaseerd zijn op de liefde, het leven, de wisselvalligheid van het leven, liefdesverdriet en het verdriet dat het leven brengt. Ze is een waar wonder met een fenomenale stem en een kracht die nog voortleeft nu zij er niet meer is. Deze hele box kost u slechts 30 euro. Uiteraard koopt u de hele box als u klikt op 'kopen' bij welke CD's dan ook.

 

De eerste DVD, ‘Sans Amour On N'est Rien Du Tout' (zonder liefde zijn wij helemaal niets), is een 60 minuten durende documentaire over het bijzondere leven van Edith Piaf. Het vertelt het afwisselende verhaal van begin tot eind met prachtige beelden en muziekfragmenten. Met nederlandse ondertiteling.

 

Op de tweede DVD, ‘Le Concert Idéal', staan 17 prachtige nummers geregistreerd die samen het ideale concert voorstellen. Op deze 50 minuten durende DVD staan afzonderlijke fragmenten van de meest indrukwekkende nummers met beeld uit de jaren '50 en '60, allemaal door elkaar heen. Het begint met ‘La Foule' uit de 1960, gaat vervolgens via o.a. ‘Je Me Souviens D'une Chanson' uit 1958 terug naar 1954 voor ‘La Vie en Rose'. Na ‘Mon Dieu' uit 1961 en een optreden met Les Compagnons uit 1956 en nog vele andere nummers volgt het slot van het ‘ideale concert' met ‘Bravo Pour Le Clown' uit 1954.

 

De 5 CD's bevatten 100 van de meest onvergetelijke liedjes van Piaf. Iedereen zal zich er in herkennen, haar horen zingen is een ware openbaring.

BIOGRAFIE 

 

Édith Giovanna Gassion, in de goot geboren - haar vader was een straat acrobaat, haar moeder een alcoholistische straatzangeres - groeide op zonder liefde in het bordeel van haar oma. Totdat haar vader haar terug naar Parijs haalde om ook als straatzangeres geld voor hem te verdienen. Op haar vijftiende vertrekt ze, de straat is haar wereld. Op haar twintigste wordt ze ontdekt door Louis Leplée; het begin van de legende Edith Piaf. Leplée laat haar zingen in zijn club en geeft haar de naam La Môme Piaf" (het meisje mus).

Ondertussen neemt de faam van Edith allen maar toe. Haar stem en haar liederen konden haar publiek onvergetelijk ontroeren. Ze werkt samen met grote namen als Marguerite Monnot (muziekschrijver), Michel Emer (tekstschrijver), Marc Bonel (accordeonist), Robert Chauvigny (pianist) en Banier (impresario). Ze toert door Europa en de Verenigde Staten, ook een periode samen met Les Compagnons de la Chansons. In Parijs heerste schaarste, in New York overvloed. De frisheid van de Compagnons valt op en ze krijgen contacten, terwijl Edith tegenvalt. Ze is al bijna op de weg terug naar huis als een recensent het tij keert. Henry Ford, Gregory Peck, president Eisenhower, Barbara Stanwyck, Elliott Roosevelt, Rex Harrison, Henry Fonda, heel New York wil het vrouwtje in het zwart zien dat alle harten doet smelten.

Op een avond zoekt Marlène Dietrich haar op. Ze worden hartsvriendinnen. Marlène leert haar Engels. Edith treedt iedere avond op en schrijft zelf het nummer ‘La Vie en Rose' in haar gloednieuwe Engels.

Edith was niet mooi en heel klein, maar haar uitstraling en warmte waren enorm. De mannen stonden voor haar in de rij.

Haar grote liefde is de wereldberoemde bokser Marcel Cerdan. Edith schreef een prachtig nummer voor hem, ‘Hymne A L'Amour'. Hun liefde heeft echter een tragisch einde, op 28 oktober 1949 komt hij om het leven door een vliegtuigongeluk. Haar tweede grote liefde was de Griekse kapper Theophanis Lamboukas. Toen ze hem voor het eerst zag, dacht Piaf dat God haar een engel uit de hemel op de aarde had gezonden. Vanaf die dag waren ze onafscheidelijk. Ze maakt een zanger van haar kapper, gaf hem de artiestennaam Theo Sarapo (omdat ze zijn echte naam te lang vond) en trouwde met hem in 1962. Iedereen dacht dat Theo met Edith trouwde vanwege haar geld, maar op de DVD van de trouwerij is duidelijk te zien dat ze voor het altaar staat met een stralende blik van verliefdheid en geluk in haar ogen. Piaf heeft heel wat mooie beginnende artiesten, waarmee ze een affaire had, beroemd gemaakt zoals George Moustaki, Yves Montand en Charles Aznavour.

Edith Piaf sterft op 10 oktober 1963, ze was pas 47 jaar. Maar, ook nu nog, is haar muziek nog altijd spring levend.

 

Piaf - de Musical

'Piaf, De Musical' is het levensverhaal van de Franse vedette Edith Piaf. Zeven acteurs, begeleid door drie muzikanten laten de hoogtijdagen van het Franse Chanson herleven.

Tien jaar geleden speelde Liesbeth List de rol van Piaf voor de eerste keer, nu kruipt zij wederom in de huid van deze bekende Franse chansonnière. Beide keren ontving List een John Kraaijkamp Musical Award voor haar hoofdrol als Piaf.

 

List bewijst opnieuw als oude Piaf de rol van haar leven te spelen' - de Volkskrant

 

Liebeth List over Piaf

Toen ik mij in Edith Piaf ging verdiepen, werd mij steeds meer duidelijk. Ik ging van die vrouw houden, want alles wat ze heeft meegemaakt in haar leven, was terug te leiden naar haar ongelukkige jeugd. Haar overlevingsdrang, haar schreeuw om liefde, de vele auto-ongelukken, haar gebruik van verdovende middelen om de pijn te verzachten, de alcohol die ze nodig had om het verdriet van verloren liefdes weg te drinken. Voor mij was het een grote ontdekkingsreis.

Alles van Edith Piaf

Edith Piaf

Edith Piaf

Edith Piaf Box

5CD & 2DVD box
Leverbaar

Bestel € 30,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws