Makis Seviloglou Grieks, Griekenland

De Griekse componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou en zijn band behoren tot het beste dat Griekenland op dit moment muzikaal te bieden heeft. In zijn melodische en harmonieuze muziek vol typische Griekse ritmes klinkt melancholie door, maar ook een relativerende kijk op herkenbare levens- en liefdesperikelen.

Makis (1967) werd in Duitsland geboren. Op zesjarige leeftijd keerde hij met zijn vader, moeder en zus terug naar Griekenland. Dertien jaar na zijn terugkeer ging Makis archeologie studeren in Belgrado en in 1996 keerde hij met zijn grote liefde terug om als archeoloog aan de slag te gaan. In dezelfde periode startte hij met het schrijven van songteksten en het componeren van muziek, maar die combinatie viel hem steeds zwaarder. In 2000 besloot hij na een conflict zijn baan op te geven en zich volledig op zijn muzikale carrière te richten. Makis schreef o.a. het nummer "Tha megalonoume mazi" voor het album "Os tin akri tou ouranou sou" van Haris Alexiou (vaak genoemd als DE stem van het Griekse lied). Voor haar volgende album componeerde Seviloglou ongeveer de helft van de nummers. Verder schreef hij muziek voor theaterproducties en maakte hij soundtracks bij een aantal documentaires. Zijn eerste CD “Glyko Methysi werd in Athene gepresenteerd in aanwezigheid van Haris Alexiou en Metropanos, beide te gast op die CD.

Op zijn nieuwste album, genaamd Anchors, haalt hij het beste uit de laika: traditionele populaire Griekse muziek gemengd met moderne westerse invloeden.

Alles van Makis Seviloglou

Makis Seviloglou

Makis Seviloglou

Anchors

CD luxe hardcover | 2010
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws over Makis Seviloglou

Griekse bouzoukispeler Makis Seviloglou weer in het land

vrijdag, 11 april 2014

Vanaf half april zijn er een aantal concerten in NL van de Griekse zanger / componist/tekstschrijver / bouzoukispeler Makis Seviloglou en zijn band. Zijn vorige tournees waren erg succesvol, tijdens het merendeel van de concerten in Nederland en België speelde Makis voor uitverkochte zalen. Op... Lees meer
meer nieuws