Quatro Ventos Portugees, Portugal

Quatro Ventos is een unieke Portugees/Nederlandse fadogroep, opgericht door en rond zanger en gitarist Emanuel Pessanha. Elk jaar introduceert Quatro Ventos een nieuw theaterprogramma met een mooie en dynamische mix van repertoire uit het verleden samen met nieuw materiaal, meestal composities geschreven door de bandleden. Een bezoek aan een concert van Quatro Ventos is als een reis naar het hart van Lissabon, naar de talloze fado huizen in de oude stadswijken van Bairro Alto, Mouraria en Alfama.
Quatro Ventos is in 1996 opgericht door Emanuel Pessanha en sinds die tijd heeft hij een nieuw publiek gecreëerd voor de sterke en succesvolle fadomuziek met de on-stage begeleiding van drie enthousiaste en vakkundige muzikanten: gitarist Wout Pennings (gitaar en Portugese gitaar), violiste Aili Deiwiks en bassist Bob Wisselink.


Quatro Ventos heeft reeds 5 CD's en één DVD uitgebracht die allen veel lof hebben ontvangen van zowel pers als publiek. Opmerkingen van de pers:

 

Pessanha zingt met zijn donkerbruine, licht schorre stem als een echt mens, niet galmend alsof zijn onderbroek knelt. Hij heeft niet zoveel techniek, maar treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. De sfeer is ook die van een havenkroeg, volks maar poëtisch, zoals het hoort bij fado. De liedjes zweven tussen verlangen en berusting, maar brengen in die stemming zoveel afwisseling aan dat je meegesleept raakt" (De Volkskrant).

 

“Wout Pennings is een virtuoos gitarist en een genoegen om niet te missen" (De Gelderlander).

 

Quatro Ventos creëerden hun debuutalbum Flor do Mar in 1998. Het werd opgenomen in de Studio Vale de Lobos, Lissabon, eigendom van de beroemde zanger Rui Veloso. Op deze CD zingt Rui Veloso een duet met Emanuel Pessanha, "São Miguel" een waardige hommage aan het mid-Atlantische thuisland eiland Pessanha, een eiland van de Azoren. Deze CD werd gevolgd in 1999 door Valsa de Lobos en het jaar daarop een live-cd met de titel Uma Noite de Fado. In 2004 werd Barco de Papel opgenomen, met daarop onder andere een prachtig duet met de Portugese zanger Fernando Lameirinhas, die ook bekend is in Nederland. De meest recente cd is Vozes do Silêncio, met daarop een duet met de Britse folkzanger Iain Matthews.

Quatro Ventos bestaat uit: Emanuel Pessanha (zang en slaggitaar), Wout Pennings (gitaar en Portugese gitaar), Aili Deiwiks (viool en piano) en Bob Wisselink (contrabas).

Alles van Quatro Ventos

Quatro Ventos

Quatro Ventos

Mitos e Lendas

CD | 2013
Leverbaar

Bestel € 18,00
Quatro Ventos

Quatro Ventos

Vozes do Silencio

CD digi | 2010
Leverbaar

Bestel € 17,00

Nieuws

STEF BOS IN AHOY

donderdag, 6 mei 2021

Niet eerder stond Stef in Ahoy. Maar nu, nu er een einde komt aan een periode waarin zo weinig gespeeld kon worden maar zoveel gebeurd, is het tijd voor feest! Een feest met strijkers en blazers, een feest van ontroering en optimisme. Een reis door een repertoire van 30 jaar. Van de Beste Zangers na... Lees meer

MAX Pub Quiz

woensdag, 13 januari 2021

Aanstaande vrijdag wordt de aflevering van MAX PubQuiz met Stef Bos als barman uitgezonden. Op NPO 1 om 21u30. Presentatie Sybrand Niessen ...en er is livemuziek onder leiding van Jan Rietman. De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online ges... Lees meer

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer
meer nieuws