Quatro Ventos Portugees, Portugal

Quatro Ventos is een unieke Portugees/Nederlandse fadogroep, opgericht door en rond zanger en gitarist Emanuel Pessanha. Elk jaar introduceert Quatro Ventos een nieuw theaterprogramma met een mooie en dynamische mix van repertoire uit het verleden samen met nieuw materiaal, meestal composities geschreven door de bandleden. Een bezoek aan een concert van Quatro Ventos is als een reis naar het hart van Lissabon, naar de talloze fado huizen in de oude stadswijken van Bairro Alto, Mouraria en Alfama.
Quatro Ventos is in 1996 opgericht door Emanuel Pessanha en sinds die tijd heeft hij een nieuw publiek gecreëerd voor de sterke en succesvolle fadomuziek met de on-stage begeleiding van drie enthousiaste en vakkundige muzikanten: gitarist Wout Pennings (gitaar en Portugese gitaar), violiste Aili Deiwiks en bassist Bob Wisselink.


Quatro Ventos heeft reeds 5 CD's en één DVD uitgebracht die allen veel lof hebben ontvangen van zowel pers als publiek. Opmerkingen van de pers:

 

Pessanha zingt met zijn donkerbruine, licht schorre stem als een echt mens, niet galmend alsof zijn onderbroek knelt. Hij heeft niet zoveel techniek, maar treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. De sfeer is ook die van een havenkroeg, volks maar poëtisch, zoals het hoort bij fado. De liedjes zweven tussen verlangen en berusting, maar brengen in die stemming zoveel afwisseling aan dat je meegesleept raakt" (De Volkskrant).

 

“Wout Pennings is een virtuoos gitarist en een genoegen om niet te missen" (De Gelderlander).

 

Quatro Ventos creëerden hun debuutalbum Flor do Mar in 1998. Het werd opgenomen in de Studio Vale de Lobos, Lissabon, eigendom van de beroemde zanger Rui Veloso. Op deze CD zingt Rui Veloso een duet met Emanuel Pessanha, "São Miguel" een waardige hommage aan het mid-Atlantische thuisland eiland Pessanha, een eiland van de Azoren. Deze CD werd gevolgd in 1999 door Valsa de Lobos en het jaar daarop een live-cd met de titel Uma Noite de Fado. In 2004 werd Barco de Papel opgenomen, met daarop onder andere een prachtig duet met de Portugese zanger Fernando Lameirinhas, die ook bekend is in Nederland. De meest recente cd is Vozes do Silêncio, met daarop een duet met de Britse folkzanger Iain Matthews.

Quatro Ventos bestaat uit: Emanuel Pessanha (zang en slaggitaar), Wout Pennings (gitaar en Portugese gitaar), Aili Deiwiks (viool en piano) en Bob Wisselink (contrabas).

Alles van Quatro Ventos

Quatro Ventos

Quatro Ventos

Mitos e Lendas

CD | 2013
Leverbaar

Bestel € 18,00
Quatro Ventos

Quatro Ventos

Vozes do Silencio

CD digi | 2010
Leverbaar

Bestel € 17,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws