Hotel Latijns Amerikaanse psychedelische pop, Nederland

Met veel passie brengen de bandleden van HOTEL een dampende en veelkleurige muziekmix. Soms melancholiek en intiem in rootsy Americana en mariachi-achtige klanken, maar vaker energiek en uitbundig in up-tempo nummers waarbij invloeden uit zowel Latijns-Amerika en de Balkan om voorrang strijden. Hier en daar reggae, ska en punk: voor de muzikanten die afkomstig zijn uit 8 verschillende landen is het vermengen van de diverse muziekculturen onvermijdelijk.
Voor de muzikanten uit acht verschillende landen -Kroatië, Nederland, Mexico, Argentinië, Koerdistan, Bulgarije, Tsjechië en Chili- is het vermengen van de diverse culturen een vanzelfsprekendheid. Van rootsy Americana, rhythm & blues, salsa, pop, jazz, samba en ska, met hier en daar invloeden uit de Balkan.

Waar bij andere bands uit de 'musica mestiza-beweging' de latin- en reggea-invloeden overheersen, beroept the band HOTEL zich meer op de fundamenten van de mariachi, soul en Americana. Dit grenzeloze gezelschap van creatievelingen ging al meerdere keren op tournee door Europa en maakte bovendien enkele poëtische theatershows.

Alles van Hotel

Hotel

Hotel

The Island Sessions

CD digi | 2010
Leverbaar

Bestel € 17,00
Nu voor: € 10,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws