Hotel Latijns Amerikaanse psychedelische pop, Nederland

Met veel passie brengen de bandleden van HOTEL een dampende en veelkleurige muziekmix. Soms melancholiek en intiem in rootsy Americana en mariachi-achtige klanken, maar vaker energiek en uitbundig in up-tempo nummers waarbij invloeden uit zowel Latijns-Amerika en de Balkan om voorrang strijden. Hier en daar reggae, ska en punk: voor de muzikanten die afkomstig zijn uit 8 verschillende landen is het vermengen van de diverse muziekculturen onvermijdelijk.
Voor de muzikanten uit acht verschillende landen -Kroatië, Nederland, Mexico, Argentinië, Koerdistan, Bulgarije, Tsjechië en Chili- is het vermengen van de diverse culturen een vanzelfsprekendheid. Van rootsy Americana, rhythm & blues, salsa, pop, jazz, samba en ska, met hier en daar invloeden uit de Balkan.

Waar bij andere bands uit de 'musica mestiza-beweging' de latin- en reggea-invloeden overheersen, beroept the band HOTEL zich meer op de fundamenten van de mariachi, soul en Americana. Dit grenzeloze gezelschap van creatievelingen ging al meerdere keren op tournee door Europa en maakte bovendien enkele poëtische theatershows.

Alles van Hotel

Hotel

Hotel

The Island Sessions

CD digi | 2010
Leverbaar

Bestel € 17,00
Nu voor: € 10,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws