Bots Nederlands, Nederland

Zowel "live", als op het vinyl introduceerde Bots in de jaren '70 het Nederlands als zingtaal in de popgroepmuziek van ons kleine landje. Tot dan was de Nederlandse taal in de muziek voorbehouden aan het cabaret, folklore, het levenslied en solopopartiesten als Peter Koelewijn, Boudewijn de Groot, Jaap Fischer, Robert Long, etc. En Bots zong niet alleen in het Nederlands, maar verkondigde ook een mening in teksten over maatschappelijk indringende zaken, zoals saamhorigheid, feminisme, discriminatie, verloedering, racisme, liefde en engagement! Een politieke band? Nee, een muziekgroep met een interessant muzikaal arsenaal en eigen zicht op de gevestigde orde! Dat was Bots en dat botst nog steeds!

Vormingswerker Hans Sanders doet Bots in 1974 ontstaan als afstudeerproject aan de Sociale Academie. Hij vormt met een aantal bevriende muzikanten een band en weet Peter Koelewijn, met wie hij in 1966 samenwerkte in 4PK, te interesseren voor een plaatopname. Met de in 1975 uitgebracht lp Van kwaad tot erger is Bots uniek voor de jaren '70, als eerste band met een volledig Nederlandstalig repertoire. Hoewel niet bedoeld is als "politieke lp", wordt de groep wel in die hoek geduwd. Met de twee singles Het lied van de werkende jeugd en De man komt Bots op tv en de lp wordt zowel in Nederland als België een groot succes, met veel live optredens als gevolg.

Alles van Bots

Bots

Bots

Er Is Genoeg Voor Iedereen

CD digi | 2010
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws over Bots

Het Uur van de Wolf met BOTS

woensdag, 19 juni 2013

In juni werd de uitzending van het Uur van de Wolf gewijd aan Bots. In hun teksten komt vaak een mening naar voren over maatschappelijk indringende zaken, zoals saamhorigheid, feminisme, discriminatie, verloedering, racisme en liefde. Een muziekgroep met een interessant muzikaal arsenaal en eigen zi... Lees meer
meer nieuws