Monica Triga Fado, Portugal

Mónica Triga is een dochter van Portugese emigranten die het dictatoriale Portugal verlieten om zich in Nederland te vestigen. Met ‘Fado' als vertrekpunt ontwikkelt Mónica Triga in Nederland haar geheel eigen stijl, beïnvloed door muziekstromingen zoals jazz, Kaapverdische Morna, Latin en Afro stijlen. De smaakvolle variatie in haar muziek en de bijzondere sfeer maakt dat zij een breed publiek bereikt.

Mónica Triga is een dochter van Portugese emigranten die het dictatoriale Portugal verlieten om zich in Nederland te vestigen.

Ze krijgt Portugese muziek met de paplepel ingegoten. Zij groeit op in Den Haag tussen de Portugese gitaren en het fadogezang van haar naar Nederland geëmigreerde familie. Haar wortels liggen in het Noordelijke boerenland van de Beira Baixa van waar zij de folklorestijlen meekrijgt en de provincie Ribatejo, een gebied met veel fadotradities. Ook de muzikale rijkdom van voormalige Portugese koloniën zijn van invloed op haar muzikale interesses. Haar ouders willen dat zij zich bewust blijft van haar wortels en voeden haar in Nederland op met de Portugese taal en cultuur. Als kind volgt zij zowel Nederlands als Portugees onderwijs. Iedere zomer reist zij af naar het moederland. Het resultaat is een tweetaligheid die later vruchten afwerpt. Na een experimentele ervaringsreis langs verschillende muziekstijlen, keert zij terug naar haar muzikale roots. Geïnspireerd door de muzikale rijkdom van Portugal maar ook andere landen die door de geschiedenis verbonden zijn met Portugal zocht zij naar haar muzikale identiteit.

Alles van Monica Triga

Monica Triga

Monica Triga

Espelho

CD digi
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws