Frank Boeijen Nederlands, Nederland

Frank Boeijen (Nijmegen, 27 november 1957) is zanger, dichter, componist en muzikant. In de jaren '80 was hij populair met de Frank Boeijen Groep, een belangrijke band uit de Nederpop in die tijd. Zijn werk kenmerkt zich door poëtische, vaak melancholieke teksten en melodieuze muziek in een stijl tussen pop en chanson.  

Ruim drie decennia staat Frank Boeijen aan de absolute top van de Nederlandstalige popmuziek.

Veel van zijn liederen roepen persoonlijke beelden op. Het leven, de liefde, vriendschappen, muziek: niets heeft betekenis zonder een verleden.

Op 27 november 1957 wordt in Nijmegen Frank Boeijen geboren. Hij is een schrijver, componist, muzikant en dichter. Na zijn middelbare school stort Frank Boeijen zich op de muziek. Zijn grote voorbeeld is Bob Dylan. In 1977 brengt Frank in eigen beheer zijn eerste album uit, samen met Wout Pennings. In 1978 nemen ze het album opnieuw op en om voortaan ook te kunnen optreden breiden ze hun band uit met onder andere Henk Wanders en Nels Busch.
Na een tijd verlaat Wout Pennings de band en voor hem in de plaats komt Wil Theunissen erbij. De naam van de band wordt Frank Boeijen Groep. Onder deze naam brengen ze in de jaren '80 een aantal albums uit. Van deze albums zijn 1001 hotel, Foto van een mooie dag, In natura en Welkom in Utopia de bekendste. De grootste hits heeft Boeijen met Zwart Wit en Kronenburg Park.

Alles van Frank Boeijen

Frank Boeijen

Frank Boeijen

Een Vermoeden Van Licht

Boek & CD | 2013
Leverbaar

Bestel € 24,50
Frank Boeijen

Frank Boeijen

Liefde & Moed

CD luxe hardcover | 2013
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws over Frank Boeijen

Liefde & Moed van Frank Boeijen

donderdag, 31 januari 2013

Vanaf nu is het album "Liefde & Moed" van Frank Boeijen leverbaar. De komende tijd is Frank volop te zien en horen op radio en tv. Zo is hij aanstaande dinsdag 5 februari te gast bij Frits Spits (radio 2), is hij diezelfde dag te horen in het programma "Dit is de Dag" (radio 1) en zondag 10 febr... Lees meer
meer nieuws