Ntjam Rosie Soul Jazz, Nederland

Sinds de release van haar eerste album 'Atouba' (2008) is de uit Kameroen afkomstige Ntjamrosie in een stroomversnelling geraakt. Ze studeerde af aan het Codarts Conservatorium en won de MCN World Up Award. Ook mocht ze de Music Matters Award in ontvangst nemen, waardoor ze in staat werd gesteld 'Elle' te maken en Ntjamrosie een jaar lang muziekambassadeur voor Rotterdam is. Daarnaast verzorgde ze het naprogramma bij Erykah Badu, het voorprogramma voor Jose James en speelde ze op festivals als Dunya, The Hague Jazz, North Sea Jazz Roundtown en Mundial.
De jury van de MCN World Up! Award roemt de authentieke performance van Ntjam Rosie waarbij haar krachtige stem en eigen stijl zorgen voor een overrompelende set vol soul en energie. Haar muziek is genre- en doelgroepoverstijgend en heeft onmiskenbaar internationale potentie.

Ntjam Rosie is geboren in Kameroen, maar groeit vanaf haar negende op in Nederland. Al op de middelbare school manifesteert zich haar liefde voor r&b/soul en zingen. Geen wonder dat ze vervolgens het Codarts Conservatorium te Rotterdam bezoekt, waar ze inmiddels cum laude is afgestudeerd. Met haar debuutalbum Atouba (2008) maakt zij naam als moeilijk te rubriceren zangeres en songwriter, want: is het wereldmuziek, jazz, r&b/soul, latin of pop? Of dat alles tezamen? In ieder geval vult Atouba al snel haar prijzenkast (MCN World Up Award, Music Matters Award, muziekambassadeur Rotterdam) èn haar balboekje (support-act Erykah Badu, Jose James, Bilal, festivalsoptredens als Dunya, The Hague Jazz, Mundial, Jazz In Duketown en North Sea Jazz Roundtown) en kan een opvolger niet uitblijven. Op het zojuist verschenen Elle - opnieuw geproduceerd door Nelson & Djosa - werken beroemdheden mee als Nathan Allen (Amy Winehouse), Alex Bonfanti (Tom Jones) en Ronald Snijders en prevaleren invloeden uit soul en jazz, maar ook Afrikaanse en Braziliaanse ritmes. In haar grotendeels Engelstalige teksten openbaart zij zich opnieuw als levensgenieter. Ntjam: "Muziek is mijn leven en het leven is een reis; ik wil die reis met mijn publiek delen en genieten van elk moment."

Zie ook

ntjamrosie.com

Alles van Ntjam Rosie

Ntjam Rosie

Ntjam Rosie

The One

CD digi | 2015
Leverbaar

Bestel € 17,00
Ntjam Rosie

Ntjam Rosie

At The Back Of Beyond

CD | 2013
Leverbaar

Bestel € 17,00
Ntjam Rosie

Ntjam Rosie

Elle

CD
Leverbaar

Bestel € 17,00
Ntjam Rosie

Ntjam Rosie

Live At Grounds

DVD & CD
Leverbaar

Bestel € 17,00

Afbeeldingen en video's van Ntjam Rosie

Nieuws over Ntjam Rosie

Ntjam Rosie CD presentatie vanavond in Melkweg

maandag, 18 maart 2013

De Rotterdamse zangeres, Ntjam Rosie, presenteert vanavond haar nieuwe album ‘At the Back of Beyond’ en viert op deze bijzondere avond ook nog eens haar 30e verjaardag. Reden genoeg voor een feestje! Ntjam Rosie was meermalen te gast bij De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Haar t... Lees meer
meer nieuws