Hoquets Indie pop, België

 Hoquets is een internationaal muziektrio dat op zelfgemaakte instrumenten speelt, bestaande uit houten planken, kapotte snaren, tinnen blikjes en ander gerecycled materiaal, gemaakt in hun werkplaats in Brussel.
De naam ‘Hoquets' is een referentie naar ‘hockets' (de techniek die in Westerse Middeleeuwse muziek, in Afrika en op Bali werd gebruikt om de melodie te verdelen tussen verschillende stemmen en instrumenten). ‘Hoquets' wordt als ‘OK' uitgesproken en is het Franse woord voor de hik. De band maakt verslavende muziek die is doordrenkt van energie en heftige percussie. The Hoquets zijn geïnspireerd door zowel rauwe indie-pop, punk en funk, als het hoge doe-het-zelf gehalte in de muziek van Konono No.1, Staff Benda Bilili en andere Congolese bands. Dit maakt hun sound aan de ene kant erg vertrouwd, maar aan de andere kant hebben ze geen echte aanwijsbare voorlopers!
 

De bouwers en bespelers van deze unieke muzikale objecten: een Fransman (Francois Schulz, installatie artiest en oprichter van de band Vive le Rouge! Speelt tenor hoquet), een Belg (Maxime Le Hung, initiatiefnemer van het Brusselse label Matamore en ex-lid van Some Tweetlove. Speelt bas hoquet) en een Amerikaan (McCloud Zicmuse, oprichter van het Le Ton Mité project, uitgebracht op K Records, werkt vaak samen met Maher Shalal Hash Baz en bouwer van zelfgemaakte snaar instrumenten sinds de jaren negentig: speelt op de hoge hoquet).

In minder dan een jaar, en meer dan 30 concerten verder, hebben de Hoquets een omvangrijke aanhang verworven, met dank aan de unieke kracht van hun ongewone instrumenten en de hyperexpressieve, kleurrijke live shows: waaronder memorabele optredens in het beroemde Atomium momument te Brussel; het Sonic City festival waar ze werden bijgestaan door Deerhoof, en de akoestische optredens vorig jaar in elke ruimte van de Vlaamse Q-02 muziekwerkplaats.

Alles van Hoquets

Hoquets

Hoquets

Belgotronics

CD digi | 2011
Leverbaar

Bestel € 20,00

Afbeeldingen en video's van Hoquets

comment comment

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws