Hoquets Indie pop, België

 Hoquets is een internationaal muziektrio dat op zelfgemaakte instrumenten speelt, bestaande uit houten planken, kapotte snaren, tinnen blikjes en ander gerecycled materiaal, gemaakt in hun werkplaats in Brussel.
De naam ‘Hoquets' is een referentie naar ‘hockets' (de techniek die in Westerse Middeleeuwse muziek, in Afrika en op Bali werd gebruikt om de melodie te verdelen tussen verschillende stemmen en instrumenten). ‘Hoquets' wordt als ‘OK' uitgesproken en is het Franse woord voor de hik. De band maakt verslavende muziek die is doordrenkt van energie en heftige percussie. The Hoquets zijn geïnspireerd door zowel rauwe indie-pop, punk en funk, als het hoge doe-het-zelf gehalte in de muziek van Konono No.1, Staff Benda Bilili en andere Congolese bands. Dit maakt hun sound aan de ene kant erg vertrouwd, maar aan de andere kant hebben ze geen echte aanwijsbare voorlopers!
 

De bouwers en bespelers van deze unieke muzikale objecten: een Fransman (Francois Schulz, installatie artiest en oprichter van de band Vive le Rouge! Speelt tenor hoquet), een Belg (Maxime Le Hung, initiatiefnemer van het Brusselse label Matamore en ex-lid van Some Tweetlove. Speelt bas hoquet) en een Amerikaan (McCloud Zicmuse, oprichter van het Le Ton Mité project, uitgebracht op K Records, werkt vaak samen met Maher Shalal Hash Baz en bouwer van zelfgemaakte snaar instrumenten sinds de jaren negentig: speelt op de hoge hoquet).

In minder dan een jaar, en meer dan 30 concerten verder, hebben de Hoquets een omvangrijke aanhang verworven, met dank aan de unieke kracht van hun ongewone instrumenten en de hyperexpressieve, kleurrijke live shows: waaronder memorabele optredens in het beroemde Atomium momument te Brussel; het Sonic City festival waar ze werden bijgestaan door Deerhoof, en de akoestische optredens vorig jaar in elke ruimte van de Vlaamse Q-02 muziekwerkplaats.

Alles van Hoquets

Hoquets

Hoquets

Belgotronics

CD digi | 2011
Leverbaar

Bestel € 20,00

Afbeeldingen en video's van Hoquets

comment comment

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws