Fania All Stars Salsa, Cuba

Fania Records werd in 1964 in New York opgericht, als een van de eerste Latin muzieklabels. Fania is nu de autoriteit op het gebied van Salsa, vanwege de grote rol bij het tot stand komen van de New York Latin sound.

In de afgelopen decennia werden opnames gemaakt met een aantal van 's werelds grootse Latin muzikanten van de 20ste eeuw, wat van de Fania collectie een goudmijn maakte en een tijdloos onderdeel van de stad New York en de Latijns Amerikaanse geschiedenis. Met artiesten als Johnny Pacheco, Ray Barretto, Joe Cuba, Joe Bataan, Celia Cruz, Willie Colon, Hector Lavoe, Ruben Blades, Larry Harlow en de beroemde Fania All Stars. De artiesten op het Fania label mixten een overvloedige hoeveelheid aan stijlen die de grenzen van de traditionele Latin muziek overstegen en het pad vrij maakten voor genres als salsa, boogaloo, Latin R&B en Afro-Cubaanse jazz. 

 

Radio 1 DJ (UK), Brownswood Records labelbaas en all-round muziek goeroe Gilles Peterson maakte een geweldige mix van Nora Morales (Saona), naast Brazilië's elektronische trio van dit moment, funk carioca outfit Bonde de Role. Hip hop pionier DJ Format produceerde een mix van Dave Cortez's Happy Soul With a Hook, een voormalige uitverkochte 12". Masters at Work's legende Louie Vega maakte een 11 minuten durende bewerking van een nummer van zijn oom, Hector Lavoe (Mi Gente), 4 Hero fabriceerde in hun niet te imiteren stijl een mooie remix van Ralfi Pagan (I didn't want to have to do it). En vergeet vooral niet het beruchte I Like it Like That van Peter Rodriguez, of het nu clubbers of DJ's zijn, ze hebben allemaal een rol gespeeld.

 

Oorspronkelijk werkzaam voor BGP Records als A&R manager, was Dewbury  nauw betrokken bij de herontdekking van artiesten als Jean Jacques Perrey en Terry Callier wie hij vervolgens ook managede. Zijn eigen albums zijn o.a. de compilaties Africa Funk en Club Africa op Strut Records en Freedom Time en Jazz Bizniz op Counterpoint Records. Zijn laatste compilatie Pulp Fusion/Africa Funk werd in januari 2007 uitgebracht op Harmless Records en werd wereldwijd erg goed verkocht. Het Mitchell and Dewbury album (ook op Mr Bongo) kreeg positieve kritieken en airplay over de hele wereld.

Alles van Fania All Stars

Fania All Stars

Fania All Stars

I Like It Like That

CD digi
Niet leverbaar

€ 20,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws