La Chiva Gantiva World Fusion, Colombia

Het verhaal van La Chiva Gantiva begon in Brussel toen drie jonge Colombiaanse studenten samen percussie begonnen te spelen . Gedreven door een verlangen om hun roots te doen gelden , begonnen ze Afro - Colombiaanse ritmes te mengen met andere stijlen van muziek waarvan ze hielden : roots, afrobeat en funk .

 

Ze kregen al snel gezelschap van vier andere muzikanten.

 

La Chiva Gantiva gebruikt traditionele Colombiaanse instrumenten als la tambora, el alegre, el llamador en macarones, in combinatie met instrumenten als basgitaar, klarinet en saxofoon.

 

De muziek wordt beïnvloed door een breed scala aan genres, van Colombiaans (Toto la Momposina, Lucho Bermudez), Latin (Fania All Stars), Afrikaans (Fela Kuti en Tony Allen), funk (James Brown) tot rock (Red Hot Chili Peppers en Rage Against the Machine), wat weerspiegelt in de samenstelling van de groep. Naast de drie Colombianen zijn de andere bandleden namelijk Frans, Vlaams en Vietnamees.

 

Het resultaat van deze culturele soundclash is een unieke muzikale stijl en een explosieve liveshow waarmee ze hun plek hebben verworven op podia van de grootste Europese festivals (onlangs gaven ze nog een veelbesproken optreden bij de Nijmeegse Vierdaagse!). 

Alles van La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

Vivo

CD | 2014
Leverbaar

Bestel € 19,00
La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

Pelao

CD digi
Leverbaar

Bestel € 20,00

Afbeeldingen en video's van La Chiva Gantiva

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws