The Very Next Soul Jazz, Nederland

 

Een duik in het diepe, een muzikale reis, een nieuwe sound, een nieuwe band: The Very Next. Tien ambitieuze muzikanten vonden dat het tijd was om hun hart te volgen en zetten zich vol passie in voor muzikale vernieuwing en verbreding. Allen voelden de noodzaak om zichzelf binnenstebuiten te keren op zoek naar nieuwe nog onontdekte sounds en songs. Het resultaat: Een super line-up. The Very Next is een band met veel blazers die niet bang zijn voor Soul, Pop en Jazz. Het eerste album is opgenomen, de band is er klaar voor en staat te popelen om de wereld kennis te laten maken met hun nieuw en eigenwijs repertoire.

 

Tien jaar waren ze bekend als Young Sinatras en kenden met die band vele successen. Bijna alle festivals in Nederland werden aangedaan, maar ook over de grenzen waren ze een veel gevraagde band. Cannes, Londen (in het imposante National British Museum), Ljubljana en natuurlijk ook veel optredens in Duitsland en Belgie.

Een eigen theatertour met Wouter Hamel als frontman, meerdere malen op het North Sea Jazz, vele televisie optredens, een eigen clubavond in Club Panama... en dan toch denken: Het is mooi geweest we stoppen.

Daar moet je lef voor hebben.

En dat hebben ze, de muzikanten van deze tien mansband, die met beide benen midden in de huidige muziekcultuur staan.

(Pete Philly & Perquisite, Caro Emerald, Hans Teeuwen, Room Eleven, Claron McFedden, Efterklang, Artvark, Wicked Jazz Sounds Band, Monsieur Dubois..., veel bandleden van The Very Next zijn of waren betrokken bij bovenstaande groepen)

Als je zo open staat voor alle mogelijke muziekinvloeden, en je hebt een beetje guts, dan zit er niets anders op dan op zoek te gaan naar je eigen grenzen. De noodzaak de sound van je ziel te ontdekken; terug naar af, op zoek naar waar je voor staat.

Als het dan toch crisis is, dan maar helemaal moeten ze hebben gedacht. Ze kozen voor de afzondering, die uiteindelijk een jaar zou duren. Twaalf maanden van schrijven, schaven, weggooien en weer oppakken, luisteren en kritisch zijn, elkaar de waarheid vertellen en elkaar uiteindelijk vinden in de ultieme muziek, waar je je leven al van gedroomd hebt. Nieuw en toch onmiskenbaar jouw muziek. Een nieuwe identiteit is geboren.

Alles van The Very Next

The Very Next Bestel € 20,00

Afbeeldingen en video's van The Very Next

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws