Céu Braziliaans, Brazilië

Caravana Sereia Bloom is het spannendste werk tot nu toe van de Braziliaanse Céu. Waar ze eerder bekend stond om de relaxte, loungerige electro bossa nova en samba van haar zelfgetitelde debuutalbum, kiest ze nu voor iets radicaal anders. Op dit album heeft de muziek van Céu meer gemeen met het psychedelische oeuvre van vroegere Tropicalia artiesten (denk aan Caetano Veloso, Gilberto Gil e.a.) dan met de ingetogen mijmeringen van Jobim.

In 2007 kwam Céu met haar debuut CD "Céu", een CD die wereldwijd enthousiast ontvangen werd en waarvoor zij een Grammy nominatie kreeg.
In 2009 verscheen haar CD "Vagarosa" waarmee ze de 2e plaats
in de Billboard World Music Chart behaalde. 

Herbie Hancock nodigde haar in 2010 uit om "Tempo De Amor" 
van Baden Powell op zijn CD "The Imagine Project" te zingen.
Ik heb een passie voor de zwarte cultuur zegt zij zelf, van 
jazz diva's tot Afro beat. Ze is een liefhebster van oude vinyl platen en probeert die sound over te brengen op haar CD's door ze te mixen met moderne invloeden.

In 2012 wordt haar nieuwe album "Caravana Sereia Bloom" wederom genomineerd voor een Latin Grammy in de categorie "Best Brazilian Contemporary Pop album".

Alles van Céu

Céu

Céu

Live

CD digi | 2015
Leverbaar

Bestel € 19,00
Céu

Céu

Caravana Sereia Bloom

CD digi | 2012
Leverbaar

Bestel € 15,00

Afbeeldingen en video's van Céu

Nieuws over Céu

Braziliaanse Céu genomineerd voor Grammy!

vrijdag, 5 oktober 2012

De nieuwste Cd van Céu, getiteld "Caravana Sereia Bloom" is genomineerd voor een Latin Grammy in de categorie "Best Brazilian Contemporary Pop Album". Eerder kreeg ze voor ditzelfde album al drie Braziliaanse MTV award nominaties (voor: beste artiest, beste zangeres en beste album). Lees meer
meer nieuws