Gregory Page Crooner, Verenigde Staten

Mensen als Gregory Page worden maar weinig gemaakt. Het lijkt wel of hij in de jaren twintig in een tijdmachine is gestapt, om ons ruim negen decennia later van prachtige tijdloze muziek te voorzien. Er wordt wel gezegd dat Page niet geïnspireerd wordt door Amerikaanse muziek. Nee, Page is Amerikaanse muziek. Zijn moeder's groep de Beatchicks opende in 1965 twee concerten voor The Beatles en inspiratiebronnen voor Page zijn Billie Holiday en Al Bowlly. En Page kan Jason Mraz tot zijn fans rekenen.

Gregory Page wordt geboren in Noord-Londen als kind van een Armeense en een Ierse muzikant, in een zeer muzikaal gezin. Geïnspireerd door de oude grammofoonplaten van zijn grootvader ontwikkelt hij zich tot een uniek artiest. Hij studeert klassiek gitaar en compositie & muziekleer aan het Trinity College of Music. Later verhuist hij naar de Verenigde Staten en begint daar onvermoeibaar zijn eigen muziek te schrijven en op te nemen. Hij ontwikkelt zijn eigen geluid en uitstraling. Gregory groeit uit tot een meesterlijk tekstschrijver en zijn stem heeft veel weg van die van Chet Baker. Een mengeling van jazz en muziek uit de jaren ’20 vertaald naar 2012. Dit alles gecombineerd met het vermogen het leven van nu te observeren en in teksten te vatten op een realistische, gevoelige en toch humorvolle manier getuigen van een geweldig vakmanschap. Gregory heeft een enorm gevoel voor stijl, dit is terug te vinden in zijn muziek, de keuzen voor de uitstraling van zijn clips, zijn fotomateriaal en zijn website.

Hoewel Gregory regelmatig Parijs bezoekt en daar veel inspiratie vindt, is de plek waar hij echt thuis hoort San Diego. In de loop der jaren heeft hij daar een flinke naam opgebouwd. Hij werkt samen met vrienden als AJ Croce en Jason Mraz. Kortom, het is tijd voor de wereld om goed kennis te maken met deze bijzondere zanger! 

 

"He's the real deal, a rare gift and someone you should be following not just on Twitter, but around the world." … “Page has really gone and done it, this time he strikes up the band like a jazz cigarette with his terrific new album Shine, Shine, Shine.’’

- Jason Mraz

Alles van Gregory Page

Gregory Page

Gregory Page

Shine Shine Shine

CD digi | 2012
Leverbaar

Bestel € 18,00
Gregory Page

Gregory Page

Love Made Me Drunk

Digifile | 2012
Leverbaar

Bestel € 18,00

Afbeeldingen en video's van Gregory Page

comment

Nieuws over Gregory Page

Gregory Page - Shine Shine Shine

vrijdag, 2 november 2012

De geweldige crooner Gregory Page maakt indruk met zijn nieuwe plaat Shine Shine Shine! Deze week een mooie recensie in het Parool, zie hieronder. Beluister op onze site fragmenten van de plaat en kijk in onze concertagenda voor de data van zijn Nederlandse tour in december! Lees meer
meer nieuws