Suzan Seegers Streektaal, Nederland

Musical-ster Suzan Seegers kreeg nationale bekendheid als finaliste in Op zoek naar Evita. Daarna schitterde ze in grote musicals als Les Misérables, De Nieuwe IJstijd en My fair Lady. In 2010 won ze de John Kraaijkamp Musical Award. Het is dan ook echt opmerkelijk dat Suzan dit soort activiteiten in de musicalwereld voorlopig even in de ijskast zet.

Suzan Seegers brengt haar jeugd door in het Limburgse dorp Melick. Hier begint haar passie voor muziek. Ze speelt dwarsfluit in de plaatselijke harmonie. Vanaf haar 16e volgt ze de VOCO, havo en vooropleiding conservatorium te Maastricht. Zij haalt haar einddiploma in 1999 op 19 jarige leeftijd.

Ze studeert hierna de Koningstheater-academie te Den Bosch, maar merkt dat dit haar weg niet is en begint in 2000 de opleiding Muziektheater aan het conservatorium te Tilburg. Ze gebruikt voor het eerst de naam SuuS voor haar afstudeervoorstelling. Daarmee slaagt ze vervroegd in 2003 omdat ze voor de rol ‘Hilletje’ wordt gevraagd in de theatertour
 ‘Kunt U mij de weg naar Hamelen  vertellen, Meneer?’. Daarna is Suzan te bewonderen in de musicals: 'We Will Rock You' (als understudy  Scaramouche en ensemble 2004/2006) en 'My fair Lady' (als alternate Eliza Doolittle en ensemble 2006).

Haar grote doorbraak komt als ze in 2007 meedoet aan het tv-programma  Op zoek naar Evita. Ze behaalt de finale en wordt Runner up. Daarop is Suzan te zien in de volgende rollen: Cosette in 'Les Miserables' (2008), soliste in 'Sonneveld Voor Altijd!' (2009), Kleine Eefje in 'Urinetown' zeikstad de Musical (2008 en 2010) en Engel in 'De engel van Amsterdam' (2011). In 2010 wint ze voor haar vertolking van Kleine Eefje in Urinetown de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.

In het seizoen 2011-2012 is zij te zien in haar solodebuut SuuS
. Een wervelende show met Limburgtalige liedjes en grappige, ontroerende teksten en vertellingen. In deze show blijkt haar passie en liefde voor de Limburgse taal en haar Limburgse ‘roots’. In hetzelfde seizoen vertolkt zij de rol van TomPoes in het muzikale stripverhaal De Nieuwe IJstijd. Voor tv was ze te zien als presentatrice in de reeks Sterk in Werk bij TVLimburg. Daarbij treedt ze geregeld op als soliste met gerenommeerde orkesten in binnen- en buitenland en leent ze haar stem voor games en animatie. Ook geeft ze geregeld lied- interpretatie workshops.


Op 24 september 2012 is haar eerste solo album uitgebracht met de naam…hoe kan t ook anders… SuuS. Een cd met 14 Limburgtalige nummers die laten zien hoe veelzijdig ze is. Ontroerend, swingend, rockend…Ze heeft het allemaal in huis.

Alles van Suzan Seegers

Suzan Seegers

Suzan Seegers

SuuS

CD digi | 2012
Leverbaar

Bestel € 17,00

Afbeeldingen en video's van Suzan Seegers

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws