Sharon Kips Gospel, Nederland

De Nederlandstalige Gospel zangeres Sharon Kips kreeg nationale bekendheid als finaliste in de TV-programma's X-Factor en Popstars.

Tijdens een concert op het Flevo Festival in 2003 zong ze in de band van gospelzanger Kees Kraayenoord. Van dit concert werd een live-album uitgebracht (This Is My Cry), waar Kips ook op te horen is. In 2006 nam ze deel aan het Flevolands Songfestival en eindigde als eerste in deze zangwedstrijd!

 

Sharon Kips nam in 2007 deel aan het TV-programma X-factor en won met een meerderheid van wel liefst 75% van stemmen! Als winnaar van deze talentenjacht won ze een platencontract en een week later kwam haar debuutsingle Heartbreak Away binnen op de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten.

 

In 2011 deed ze mee als Mystery Popstar met het TV-programma Popstars, waar ze 3e werd. Haar deelname aan Popstars heeft er voor gezorgd dat een heel nieuw publiek kennis maakte met haar. Vooral haar vertolking ‘House For Sale’ en ‘Margherita’ maakten grote indruk op de jury en het publiek.

 

Eerder bracht ze twee albums uit: Amazing Grace en Love Will Bring You Home. Groei Maar is het eerste Nederlandstalige album van Sharon en werd geproduceerd door Rob Buis. De band bestaat uit Jan Willem van Delft (vleugel), Cor Mutsers (gitaar), Mark Dekkers (bas) en Martin Verdonk (percussie). De backing vocals zijn verzorgd door Rob de Nijs, Shirma Rouse en Michelle Oudeman.

 

In juni 2012 had Sharon haar eerste eigen theateroptreden. Tijdens dat optreden nam Sharon de bezoekers mee op een 'Trip Down Memory Lane'. Nummers van haar X-Factor en Popstars avontuur werden samengesmolten tot een compleet programma dat eindigde met haar Nederlandstalige single 'Hier Niet Ver Vandaan' en enkele Nederlandstalige covers. Het publiek genoot, maar Sharon genoot misschien nog wel het meest. Het verhaal van een lied vertellen is iets wat ze graag doet en het theater leent zich daar perfect voor. En alhoewel ze grote optredens en festivals erg leuk vindt, heeft het theater haar hart gestolen. Wie weet wordt hiermee een nieuw hoofdstuk ingeluid.

Alles van Sharon Kips

Sharon Kips

Sharon Kips

Groei Maar

CD digi
Leverbaar

Bestel € 17,00
Sharon Kips

Sharon Kips

Amazing Grace

CD
Leverbaar

Bestel € 17,00
Sharon Kips

Sharon Kips

Love Will Bring You Home

CD jewelcase
Leverbaar

Bestel € 17,00

Nieuws

MAX Pub Quiz

woensdag, 13 januari 2021

Aanstaande vrijdag wordt de aflevering van MAX PubQuiz met Stef Bos als barman uitgezonden. Op NPO 1 om 21u30. Presentatie Sybrand Niessen ...en er is livemuziek onder leiding van Jan Rietman. De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online ges... Lees meer

In een ander licht 2019 - nieuwe versies en liedjes

woensdag, 18 december 2019

Tijdens het jubileumconcert van 10 jaar In een ander licht, vertolkte Stef Bos de liedjes in 'terug naar de bron'versies met René va Mierlo-gitaren, Ton Snijders toesten en het SunSunSun strijkkwartet in nieuwe arrangementen van Steven Cornillie. De nieuwe audioversie, waaronder ook twee nieu... Lees meer

Stef Bos zingt ‘In een ander licht’ in Grote Kerk in Apeldoorn

dinsdag, 22 oktober 2019

Precies tien jaar na het verschijnen van de CD ‘In een ander licht’ brengt Stef Bos deze liederen opnieuw ten gehore tijdens een uniek, eenmalig concert. Het concert vindt plaats op maandag 2 december in de Grote Kerk in Apeldoorn en wordt opgenomen voor televisie. Met deze CD vol lie... Lees meer
meer nieuws