Van Hagen & De Marez Oyens Tango, Nederland

Trek een lijn tussen Astor Piazzolla en Kruder & Dorfmeister. Ergens halverwege word je verrast door Finalmente. Dit album van het Amsterdamse producers-duo ‘van Hagen & de Marez Oyens’, doet denken aan Gotan Project en Bajofondo, maar heeft toch een herkenbaar eigen geluid. Finalmente is de eerste Nederlandse neo-tango cd.

Hans van Hagen componeerde leaders voor de VARA, VPRO en EO, werkte als arrangeur met Stephen Emmer voor de KRO en NCRV huisstijl, componeerde voor de opening- en sluitingsceremonie van de gay games in de Amsterdam Arena en de opening van het stadion van Sporting Lissabon (Portugal). Hij maakte muziek bij modeshows voor de Rietveld Academie, Diesel (met Joost van bellen) en Victor & Rolf (met Eddie de Clercq). Hans componeerde en produceerde ook voor artiesten als Richenel, Syusi & Lilli en Tink records. 

Ferdinand de Marez Oyens speelde als percussionist in een jazz- en coverband, maar al snel verruilde hij de conga’s voor keyboards en computers. Hij maakte house en lounge tracks en begon eind jaren 90 samen te werken met Hans. Hij is tangodanser en vooral ook tango-dj. Hij draait door heel Nederland, niet alleen in traditionele salons maar ook moderne, waar naast oude Argentijnse tango’s ook neo-tango aan bod komt. Verschillende nummers van Finalmente zijn zo op de dansvloer al goede bekenden.

Alles van Van Hagen & De Marez Oyens

Van Hagen & De Marez Oyens Bestel € 14,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws