Piepschuim Pop, Nederland

In augustus 2012 dook Piepschuim de Studio Sound Enterprise in voor hun nieuwe cd (ZIJN). Dit keer geen registratie van de tour, zoals Opgenomen Live (2011), maar een volbloed popplaat. Onder supervisie van studiobaas Frans Hagenaars (Tim Knol, Johan, Darryl Ann, Bettie Serveert) werd een plaat gemaakt, met teksten van zanger/gitarist en neerlandicus Cor Burger en muziek en arrangementen van Piepschuim. Jeroen Kleijn (Tim Knol, Darryl Ann) tekende voor de drumpartij in (ZIJN), Rotschop, December3 en Thuisfront.

Piepschuim timmert ruim tien jaar aan de weg en bestaat uit Cor Burger (teksten, zang, gitaren, mandoline), Jacco Westeneng (gitaren, zang, Ubass) en Robbert Koekoek (saxen, klarinet, percussie). Het trio won in 2005 de Nederpopprijs en na dat jaar stonden de heren in het voorprogramma van Stuurbaard Bakkebaard en De Kift. Als hoofdact speelden ze op toonaangevende Nederlandse en Belgische Festivals als Oerol, Zwarte Cross en Festival van Verwondering in Kortrijk (B). Vanaf 2010 speelde Piepschuim inmiddels in ruim 100 theaters in Nederland en België. Ook op het podium zijn Cor, Jacco en Robbert drie goede muzikanten, die met veel energie, enthousiasme en improvisatietalent soms hun toeschouwers op het verkeerde been zetten, maar hen met hun liedjes, wonderlijke gedachtekronkels en humor altijd een mooie avond bezorgen.

Voor het huidige muzikale theaterprogramma In Veel Te Strakke Broeken werkten de heren samen met regisseur Bart Oomen en Eric Koller (theatermaker, Suzuki-reclame) en André Manuel. Voor het nieuwe programma Op Recept worden ze gecoached door Eric Koller, Silvester Zwaneveld en Jeroen van Merwijk. In het najaar van 2013 volgt een reprise van In Veel Te Strakke Broeken en vanaf februari 2014 worden de eerste try-outs van Op Recept gespeeld.

Terwijl ze nu nog volop met de huidige theatertour bezig zijn, komen ook de eerste festivals al in zicht, waarvoor andere (en kortere) voorstellingen geschreven worden. Of het nu vanuit hun eigen tot theater omgebouwde SRV-wagen is, drie manshoge vogelhuisjes of een enorme tipi, Piepschuim komt naar je toe deze zomer. Een aantal data staan al vast, zoals de première van het programma Goedgebekt - tien dagen achter elkaar, zes keer op een dag - op Oerol en Koninginne-/Koningsdag in Apeldoorn. HIER een teaser met beelden van de LP hoes en fragmenten van een aantal liedjes!

Zie ook

www.piepschuim.com 

Alles van Piepschuim

Piepschuim

Piepschuim

(Zijn)

CD in LP hoes | 2013
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws