John Henry & The Fellow Associates Pop/Rock, Nederland

De liedjes van John Henry zijn duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands waar hij mee opgroeide. Voorbeelden hiervan zijn Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van bands als The Jayhawks en Wilco zijn hoorbaar. Terwijl hij gebruik maakt van de acoustische of electrische gitaar en soms de piano of de mondharmonica, probeert John Henry duidelijk liedjes te schrijven die in je hoofd blijven hangen.

Zanger, gitarist en liedjesschrijver John Henry werd geboren op de dag dat Nederland in ‘79 werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit. Hij groeide op in een klein dorp in het zuiden van het land en startte al op vroege leeftijd zijn eerste punkband. Na jaren in punk en folk bands als ook in een sixties tribute band te hebben gespeeld, besloot hij dat het tijd werd om zijn eigen teksten en songs te gaan schrijven. Inmiddels speelt John Henry samen met zijn vaste band ‘The Fellow Associates’, een groep bevriende muzikanten die ook op het aankomende eerste album te horen zijn.

John Henry speelde in het voorprogramma van Stevie Ann en speelde onder meer in radioshows op Radio 2 en Omroep Brabant. In 2013 is het eerste album met de titel ‘Five more days and a matter of somewhere’ verschenen. Op dit album staat de eerste single ‘Five more days’.

 

Alles van John Henry & The Fellow Associates

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws