John Henry & The Fellow Associates Pop/Rock, Nederland

De liedjes van John Henry zijn duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands waar hij mee opgroeide. Voorbeelden hiervan zijn Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van bands als The Jayhawks en Wilco zijn hoorbaar. Terwijl hij gebruik maakt van de acoustische of electrische gitaar en soms de piano of de mondharmonica, probeert John Henry duidelijk liedjes te schrijven die in je hoofd blijven hangen.

Zanger, gitarist en liedjesschrijver John Henry werd geboren op de dag dat Nederland in ‘79 werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit. Hij groeide op in een klein dorp in het zuiden van het land en startte al op vroege leeftijd zijn eerste punkband. Na jaren in punk en folk bands als ook in een sixties tribute band te hebben gespeeld, besloot hij dat het tijd werd om zijn eigen teksten en songs te gaan schrijven. Inmiddels speelt John Henry samen met zijn vaste band ‘The Fellow Associates’, een groep bevriende muzikanten die ook op het aankomende eerste album te horen zijn.

John Henry speelde in het voorprogramma van Stevie Ann en speelde onder meer in radioshows op Radio 2 en Omroep Brabant. In 2013 is het eerste album met de titel ‘Five more days and a matter of somewhere’ verschenen. Op dit album staat de eerste single ‘Five more days’.

 

Alles van John Henry & The Fellow Associates

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws