Izaline Calister Latin Jazz, Curacao

Izaline Calister is een begenadigd zangeres, componist en tekstschrijver met een geheel eigen muzikale stijl. Zij heeft het zeldzame talent dat solisten onderscheidt. Haar muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. Als een muzikale caleidoscoop verovert zij met haar Papiamentstalige muziek het publiek over de hele wereld en kun je haar met recht: "De koningin van de Antilliaanse Jazz" (PZC), noemen.
Izaline studeerde zang en compositie aan het Conservatorium in Groningen. Ondertussen deed ze podiumervaring op bij verschillende jazz ensembles. In 2000 brengt ze in eigen beheer haar eerste solo album uit, dat een enorm commercieel succes wordt. NRC handelsblad noteert: "Izaline Calister schrijft historie", muziekkrant OOR schrijft: "Blootvoets en met gesloten ogen, alsof ze leeft in haar eigen droomwereld, kan je de schoonheid van Antilliaanse muziek aanraken". De Volkskrant deelt het enthousiasme voor het album: "Een van de mooiste vocale albums van de laatste tijd". 

Izaline Calister, geboren op Curaçao op 9 maart 1969, is zangeres, componiste en songwriter.

Ze heeft de eerste 18 jaar van haar leven doorgebracht op Curacao. Ze heeft gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Gronigen. Ze woont nog steeds in Groningen.

Inmiddels is ze internationaal doorgebroken en geeft concerten over de hele wereld.

 

Voor haar succesvolle album SPERANSA ontving zij in 2009 een Edison. Ze heeft de afgelopen 12 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Met haar innemende stijl heeft ze een trouwe schare liefhebbers om zich heen verzameld. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert haar muziek publiek over de hele wereld.

 

Ze vermengt in haar muziek de traditionele muziekstijl van haar geboorteland Curaçao en jazz met Afro-Caraibische invloeden, waardoor er een eigen sound ontstaat. Izaline zingt in haar moedertaal, het Papiaments, maar ook zingt ze een aantal latijns Amerikaanse evergreens in het Spaans op haar album KANDELA (2012). Met haar geweldige band, onder de bezielende leiding van bassist Eric Calmes en de speelse pianist Randal Corson krijgt ze op elk festival het publiek soms aan het dromen, dan weer aan het dansen.

 

Haar studio albums MARIPOSA (2002), SONO DI UN MUHÉ (2003), KRIOYO (2004), KANTA HÈLELE (2006) en SPERANSA (2009) zijn wereldwijd uitgebracht en leverden de zangeres nummer 1 hits op in het Caribische gebied. Ook heeft ze een kerst album uitgebracht, Di Fiesta (2011). Ze treedt op vele festivals in binnen- en buitenland, van het Cervantino Festival Mexico, Rome Jazz Festival, Cape Town Jazz Festival tot en met het North Sea Jazz Festival.

Alles van Izaline Calister

Izaline Calister Bestel € 20,00
Izaline Calister

Izaline Calister

Kandela

CD jewelcase | 2012
Leverbaar

Bestel € 20,00
Izaline Calister

Izaline Calister

Di Fiesta

CD digi | 2011
Leverbaar

Bestel € 20,00
Izaline Calister Bestel € 20,00
Izaline Calister

Izaline Calister

Mariposa / Butterfly

CD jewelcase | 2002
Leverbaar

Bestel € 20,00

Afbeeldingen en video's van Izaline Calister

comment

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws