Rebecca Loebe Singer/ Songwriter, Verenigde Staten

Award winnende singer / songwriter Rebecca Loebe is openhartig en bezit zelfspot, attributen die doorschemeren in haar teksten en verhalen. Afgelopen voorjaar nam Rebecca een pauze van haar drukke toerschema om mee te doen als deelnemer van seizoen 1 van NBC's "The Voice". Met een optreden van Nirvana's Come As You Are,boden Christina Aguilera en Adam Levine zich aan als coach en zette ze dit nummer op de kaart via Itunes.
De uit Atlanta afkomstige Loebe woont tegenwoordig in Austin. Afgelopen periode heeft ze in eigen land getoerd om haar album Circus Heart onder de aandacht te brengen. Een album dat intieme folk mengt met jubelende pop en het album kreeg lovende kritieken.
Het album is geproduceerd door Matt Sever AKA Matt The Electrician, een in Austin woonachtige singer/ songwriter die over de hele wereld toert en een trouwe fanbase heeft in de VS, Europa en Japan.
Hoewel de meeste van de instrumenten op de CD werden uitgevoerd door Loebe, Sever en Mark Addison, bevat het ook een aantal gastoptredens van o.a percussionist Dony Wynn, die in het verleden heeft gewerkt met Robert Palmer, Patti Labelle en Brooks & Dunn , en onlangs op het podium stond met Robert Plant. Lex Land, ook een The Voice kandidaat, doet mee op de ballad "Georgia" en Loebe’s partner Raina Rose, die haar veelvuldig begeleidt bij live optredens speelt gitaar en zingt op de ballad "Vagabond Prayer '.

Rebecca Loebe is geboren in Arlington,Virginia. Zij woonde er tot ze 8 jaar oud was, toen verhuisde haar familie naar Altanta, Georgia. Ze begon al op de middelbare school liedjes te schrijven en gitaar te spelen.

Ze verhuisde naar Boston vlak na haar 17de verjaardag. Ze schreef zich in bij Berklee College of Music. Na de universiteit werkte ze kort als opname technicus alvorens te stoppen om zich volledig te concentreren op muziek.

 

Loebe’s debuutalbum Hey, It’s a lonely world werd opgenomen in de zomer van 2004 in Boston. Ze werkte mee aan de plaat met vele klasgenoten van Berklee, en het album werd gemixt door een van haar hoogleraren, Mark Wessel. Loebe schijnt gezegd te hebben dat het eigenlijk Mark Wessel was, die haar aanmoedigde om de muziek in te gaan in plaats van de techniek.

 

In 2005 verdeelt Rebecca haar tijd tussen het werken als freelance ingenieur bij een opnamestudio in Boston en het geven van optredens aan de Oostkust van de Verenigde Staten.

In 2006 verliet ze Boston en ging fulltime toeren, ze besloot haar appartement op te geven en te gaan leven vanuit haar auto, een Toyota Camry stationwagon uit 1992.

 

Ze vestigde zich in 2007 in Atlanta en bracht haar tweede studioalbum uit, een akoestische EP genaamd The Brooklyn Series, met producer en mede Berklee alumni Will Robertson, die ook de vocalen produceerde op Hey, It’s a loneley world.

 

Loebe was een van de 32 finalisten in de Grassy Hill New Folk Songwriting Competition op het Kerrville Folk Festival in 2008 en 2009. In haar tweede jaar werd ze gekozen als een van de winnaars door jury leden Jon Vezner, Amilia K Spicer, en TR Ritchie.

 

In January 2010 bracht Loebe haar album Mystery Prize uit. Het album werd geproduceerd door Will Robertson en vastgelegd in Atlanta, Georgia in Boom Sound Studios en Gallop Studios. Dit album werd gefinancierd door donaties van fans die het album vooraf bestelden. Het album stond 9 weken in de Top 40 van de Americana lijst.

In de zomer van 2010 werd Mystery Prize uitgebracht in Europa en stond 8 weken in de Top 10 van de Euro Americana Chart. In het najaar van 2010 brachten Rebecca Loebe & Raina Rose een limited edition duo-cd uit, genaamd Rebecca & Raina: live at Eddie’s Attic die zij op hun 35 daagse tour langs de Oostkust tour verkochten.

Aan het eind van het jaar 2010 werd Mystery Prize genoteerd op de Americana Music Assosiation lijst van de Top 100 Albums van 2010.

 

In februari 2011 kwam Bees & Zombies uit, met fragmenten van de Mystery Prize opnamesessies, vroege demo's van nummers van Mystery Prize en remixes van Land and see, ingediend door fans.

 

Ze trad op in het eerste seizoen van The Voice en zong come as you are (Nirvana) tijdens de audities, waardoor ze in het team van Adam Levine kwam. In de battle ronde tegen Devon Barley zong ze creep (van Radiohead), helaas verloor ze dit.

 

Haar laatste album is Circus Heart (2013).

Alles van Rebecca Loebe

Rebecca Loebe

Rebecca Loebe

Circus Heart

CD jewelcase | 2013
Leverbaar

Bestel € 19,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws