Sam Lee Folk, Engeland

Sam Lee is een heuse Britse folkzanger, al zou je dat misschien niet zeggen als je zijn debuutalbum Ground of its own beluistert.

De begeleiding, met prominente rollen voor trompet, cello, ukelele en koto (Japanse citer), doet eerder denken aan het latere werk van Tom Waits dan aan oude Engelse volksliedjes, ook omdat het repertoire uit louter onbekende nummers bestaat.

Lee werd geboren in een joods gezin in Noord-Londen en kwam pas tot de folk na omzwervingen door rock, blues en jazz. Een vriend wees hem op het werk van de Watersons, de a-capellagroep die aan de wieg stond van de folkrevival uit de vroege jaren zestig.

‘Aardig, maar niet authentiek genoeg’, luidde Sams oordeel. Via diezelfde Watersons kwam hij vervolgens echte volkszangers als Harry Cox en Walter Pardon op het spoor en het was hun spirituele, bijna religieuze diepgang die de passie voor traditie bij Sam deed oplaaien.

Het is sindsdien zijn missie om oude, obscure songs een nieuw leven te bezorgen. Daartoe beent hij ze eerst uit tot de kale essentie, om ze vervolgens in een geheel nieuw jasje te steken. De gangbare stijlregels lapt hij daarbij aan zijn laars, met uiterst verfrissend resultaat.

Alles van Sam Lee

Sam Lee

Sam Lee

Ground Of Its Own

Digifile | 2013
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Lameirinhas op radio en tv

vrijdag, 12 januari 2018

Fernando Lameirinhas heeft een nieuwe CD en theatervoorstelling onder de titel "7". Te zien op radio en tv: Zondag 14 januari 2018 bij Podium Witteman, 18u05 op NPO 2, dinsdag 23 januari gaat bij Volgspot, 20-22u00 op Radio 5 & donderdag 25 januari bij Tijd voor MAX, 17u10 op NPO 1. Lees meer

Big Pete & A.J. Plug op tour met Johan Derksen

maandag, 8 januari 2018

Johan Derksen Keeps The Blues Alive Neemt u mee naar begin jaren zestig Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen K... Lees meer

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer
meer nieuws