Sam Lee Folk, Engeland

Sam Lee is een heuse Britse folkzanger, al zou je dat misschien niet zeggen als je zijn debuutalbum Ground of its own beluistert.

De begeleiding, met prominente rollen voor trompet, cello, ukelele en koto (Japanse citer), doet eerder denken aan het latere werk van Tom Waits dan aan oude Engelse volksliedjes, ook omdat het repertoire uit louter onbekende nummers bestaat.

Lee werd geboren in een joods gezin in Noord-Londen en kwam pas tot de folk na omzwervingen door rock, blues en jazz. Een vriend wees hem op het werk van de Watersons, de a-capellagroep die aan de wieg stond van de folkrevival uit de vroege jaren zestig.

‘Aardig, maar niet authentiek genoeg’, luidde Sams oordeel. Via diezelfde Watersons kwam hij vervolgens echte volkszangers als Harry Cox en Walter Pardon op het spoor en het was hun spirituele, bijna religieuze diepgang die de passie voor traditie bij Sam deed oplaaien.

Het is sindsdien zijn missie om oude, obscure songs een nieuw leven te bezorgen. Daartoe beent hij ze eerst uit tot de kale essentie, om ze vervolgens in een geheel nieuw jasje te steken. De gangbare stijlregels lapt hij daarbij aan zijn laars, met uiterst verfrissend resultaat.

Alles van Sam Lee

Sam Lee

Sam Lee

Ground Of Its Own

Digifile | 2013
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws