Lilian Vieira Samba Soul / Samba Rock, Nederland / Brazilie

Lilian Vieira is bij eenieder waarschijnlijk bekend als frontvrouw van de Brazilectro formatie ZUCO 103 en is voor velen van ons de sprankelende verpersoonlijking van haar geboorteland Brazilie. Toch woont ze in 2014 al weer 25 jaar in Nederland. In de herfst van 2013 verscheen haar solo debuut.

 

Lilian trad met ZUCO 103 over de hele wereld op. Sinds hun muzikale pauze is ze een veelgevraagd gastsoliste, voor uiteenlopende projecten in diverse genres, zoals het Metropole Orkest, Drive like Maria, Gideon van Gelder tot en met jeugdtheater. “In de rustperiode na de internationale tours met ZUCO103 werd ik in mijn dromen overvallen door teksten en melodieën, ik kon niet anders dan ze opnemen.” De dromen hebben, samen met de inspirerende Samba Soul theatertour in 2008, de aanzet gegeven voor het debuutalbum Lilian Vieira

 

Het album begint met een geluidsfragment van haar moeder en eindigt met een zegen van haar vader, dat is niet voor niets. In het leven van Lilian Vieira wisselen verdriet en vreugde elkaar af als het gaat om de werkelijke en emotionele afstand tussen haar moederland Brazilië en vaderland Nederland, waarin de muziek haar altijd de verbindende hand toereikt.

Lilian Vieira brengt haar Samba Soul live in een tour langs diverse Nederlandse podia met een programma waarin ze moeiteloos eigen composities vermengt met hoogtepunten uit de Samba Soul.

 

Naast haar bandleden Wiboud Burkens-toetsen, Marijn van der Linden (akoestische gitaar/cavaquinho), Tie Pereira (bas), Enrique Firpi (drums) en Vincent Spitters (percussie) 

 

hebben aan dit album meegewerkt João Parahyba (Trio Mocotó) – percussie, The Special Request Horns: Jan van Duikeren – trompet, Louk Boudesteijn – trombone, Guido Nijs – altsax, Flavio Silva – gitaar, Julya Lo’ko – zang, Henrik Holm – zingende zaag, Ivan Greg – accordeon en Ilja Reijngoud – trombone.

Alles van Lilian Vieira

Lilian Vieira

Lilian Vieira

Tanta Coisa

Digifile | 2016
Leverbaar

Bestel € 16,00
Lilian Vieira

Lilian Vieira

Lilian Vieira

CD jewelcase | 2013
Leverbaar

Bestel € 18,00

Nieuws over Lilian Vieira

Lilian Vieira bij het OOG

maandag, 8 februari 2016

In haar nieuwe theatervoorstelling 'Brasil beyond de bundas' (Brazilië is meer dan billen) rekent Lilian Vieira zowel af met de clichés die er bestaan rond haar land van herkomst, als dat ze deze uitbundig viert. Lilian Vieira, bekend van Zuco 103, heeft naast de theatervoorstelling ook ... Lees meer

Lilian Vieira in Mijke's Middag

donderdag, 19 december 2013

Morgenmiddag 20 december is o.a. Lilian Vieira met haar band te gast in het radio 6 programma Mijke's Middag. Deze keer live uitgezonden vanuit het Compagnie theater in Amsterdam. Als je in de buurt bent, je kunt erbij zijn! En anders, luister tussen 16 en 19 uur naar radio 6. Lees meer
meer nieuws