Herberg De Troost Streektaal, Nederland

Herberg de Troost is een muziekcollectief waar o.a. Jack Poels en Tren van Enckevort van de Limburgse band Rowwen Hèze onderdeel van zijn. In 2009 bracht de band haar eerste cd 'Langs de Weg' uit. Het nieuwste album 'Groente en Fruit' verschijnt in de herfst van 2014.

 

Het collectief ontstond vanwege de gedichten die Poels iedere twee weken publiceert in Dagblad de Limburger. De teksten van enkele van deze gedichten werden op muziek gezet door hem en enkele collega-muzikanten. De eerste opnames verschenen op 27 november 2009 op het album Langs de weg.

 

De leden van Herberg de Troost zijn Poels zelf (zang), Tren van Enckevort (toetsen), Skinnie (gitaar), Mo'Jones (bas, zang) en Sjoerd Rutten (drums).

 

Het album Langs de weg werd uitgebracht via het nieuwe platenlabel "PEEL", wat staat voor "Poels Enckevort Eigen Label". Poels en Van Enckevort richtten tegelijkertijd muziekuitgeverij "MAAS" op: "Muzikale Alliantie America Sevenum".

Het album werd uitgebracht als reguliere cd en in een beperkte oplage met een gedichtenbundel, met daar alle gedichten die Poels voor Dagblad de Limburger schreef.


In 2014 viert Herberg de Troost zijn vijfjarig jubileum. Wat begon als een voorzichtig nevenproject van Jack Poels en Tren van Enckevort naast Rowwen Hèze is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt. Optredens op toplocaties in een smaakvolle, warme bourgondische sfeer. Lekker eten en drinken en het goede leven leven: daar staat Herberg de Troost garant voor. Nu is er na  Langs de Weg en Rijstwafels met Pindakaas nieuw plaatwerk. De oogst heet Groente en Fruit. En die smaakt!

 

Alles van Herberg De Troost

Herberg De Troost Bestel € 15,00
Herberg De Troost

Herberg De Troost

Groente en Fruit

Mini CD | 2014
Leverbaar

Bestel € 15,00
Herberg De Troost Bestel € 15,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws