The Woodwards Pop, Nederland

The Woodwards wordt in 2010 een duo: Peter Schuyff en de Britse zangeres Stevie Guy.

Geboren in Nederland in 1958, brengen de ambities van Peter Schuyff als artiest hem al op 18 jarige leeftijd naar New York. Tijdens de jaren ‘80 en ‘90 woont hij in het fameuze Chelsea Hotel, waar onder andere Dennis Hopper en Sylvester Stallone zijn kunst verzamelen. In deze periode is Peter bevriend met collega artiesten/kunstenaars Andy Warhol, Keith Haring en Jean Michel Basquiat, evenals Herbert Hunke en Dee Dee Ramone. Bovendien levert Peter op zijn tijd groot werk af aan Gianni Versace…!

 

Na een zeer succesvolle tijd als kunstenaar in New York, kruipt het muzikale bloed waar het niet gaan kan en schrijft Peter rond de millenniumwisseling de eerste songs die uiteindelijk op zijn debuut The Woodwards belanden.

Volgens Peter staat zijn muziek symbool voor de schilderijen die hij altijd al heeft willen maken.

 

In 2006 verhuist hij naar Amsterdam waar zijn carrière een nieuwe wending krijgt. Het onvergetelijke zelfgetitelde debuutalbum van The Woodwards uit 2009, geproduceerd door Attie Bauw (werkte samen met Judas Priest, Bootsy Collins, Simple Minds) en ondersteund door Rob Kloet (The Nits) op drums, Gwen Cresens op de bandoneon en Signe Tollefsen op backing vocals wekt veel belangstelling.

 

Talloze tours volgen voor The Woodwards. Van een theater tour met Lucky Fonz III in Nederland in 2009 tot een club tour in de UK begin 2010 en zelfs een tour door Noord-Amerika en Canada. Na dit succes volgt eind 2010 een tweede uitgebreide UK tour van The Woodwards samen met Signe Tollefsen.

 

In 2010 verandert de samenstelling van de band, The Woodwards wordt een duo bestaande uit Peter Schuyff en de Britse zangeres Stevie Guy. In deze formatie komen ze met ‘t nieuwe album The Woodwards II, opnieuw geproduceerd door Attie Bauw.

 

De band is van plan om door Europa te gaan touren en heeft hiervoor een crowdfunding project opgezet. Dit begint goed te lopen dus concertdata zullen zeker weten volgen!

Alles van The Woodwards

The Woodwards

The Woodwards

II

CD digi | 2013
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws