Trinity Worldbeat, Nederlands met roots in Peru

TripAroundTheWorld.nl is de officiële webshop partner van Trinity 


Trinity is een world-beat band met vier bandleden van wie er drie broers zijn en in Peru opgroeiden. Hun muziek is een mengsel van verschillende wereldmuziek stijlen in een pop-jasje, een dansbare, vrolijke en melodieuze mix die live voor een enorm feest zorgt en op de cd's voor een mooie balans tussen uitbundige en verstilde nummers.

De vier mannen van Trinity waren al lang bezig met het maken van muziek, maar vanaf 2004 ontdekten ze een winnende formule. Ze creëerden hun eigen sound door Latijns-Amerikaanse en Ierse invloeden met allerhande andere wereldmuziek te combineren. Popmuziek met wereld-invloeden: WorldBeat.

 

De muzikale reis van de vier leidde tot nu toe tot 6 albums: Inicio (2007), Cada Dia (2009), Este Momento (2010), Pueblos Todos (LIVE) (2011), Qué Mas (2012) en Mundo (2014). Van alle albums verkochten ze inmiddels tienduizenden exemplaren. Hun muziek is levendig, emotievol en feestelijk. Een genot voor het oor en de dansvoeten.

 

De band karakteriseert zich ook door verschillende talen te combineren. Zo mengen ze niet alleen Spaans en Engels maar ook Zulu en Frans met elkaar. Op Mundo heeft Trinity samen gewerkt met producer Gordon Groothedde om hun sound verder te ontwikkelen en de verschillende invloeden te integreren tot één sound.

 

De band brengt hun vrolijke en passievolle klanken niet alleen in Nederland ten gehore, maar trad ook op in landen als Rusland, Ierland, Gambia, Kenia en Peru, en tourt regelmatig in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Daarnaast organiseert de viermansformatie sinds 2013 het event Trinity & Friends, een klein indoor festival met optredens van bevriende bands en muzikanten wat uitmond in een knallend feest met de band zelf op de bühne. Een waar festijn waar bovendien genoten kan worden van (etens)waren vanuit verschillende werelddelen. De sfeer is zoals de band is: ongedwongen, puur en gastvrij.

 

Alles van Trinity

Trinity

Trinity

Nieuw Album - Desert Rain

CD jewelcase | 2016
Leverbaar

Bestel € 18,00
Trinity

Trinity

Nieuw Album - Desert Rain - Luxe editie

CD & DVD digi | 2016
Leverbaar

Bestel € 27,00
Trinity

Trinity

T-shirt

T-Shirt | 2016
Voorinschrijving

Bestel € 32,00
Trinity

Trinity

Mundo

CD digi | 2014
Leverbaar

Bestel € 15,00
Trinity

Trinity

The Early Years

3CD met wikkel | 2013
Leverbaar

Bestel € 35,00
Trinity

Trinity

Qué Mas

CD digi | 2012
Leverbaar

Bestel € 15,00
Trinity

Trinity

Pueblos Todos (LIVE)

2CD digi | 2011
Leverbaar

Bestel € 15,00
Trinity

Trinity

Este Momento

CD jewelcase | 2010
Leverbaar

Bestel € 15,00
Trinity

Trinity

Cada Dia

CD jewelcase | 2009
Leverbaar

Bestel € 15,00
Trinity

Trinity

Inicio

CD jewelcase | 2007
Leverbaar

Bestel € 15,00

Nieuws over Trinity

Trinity in Nederlandse en Duitse theaters deze herfst

donderdag, 1 oktober 2015

Terwijl Trinity zich dit zomerseizoen gericht heeft op nieuw materiaal schrijven en spelen op festivals in binnen- en buitenland, is inmiddels de kaartverkoop voor hun theatertour geopend. In de herfst zal de band samen met zangeres /danseres Neema Ntalel uit Kenia langs 21 theaters in Nederland en ... Lees meer
meer nieuws