Rend Collective Folk Rock, Ierland

Rend Collective is een experimentele, folk rock band die oorspronkelijk afkomstig is uit Bangor, Noord-Ierland.

Een collectief van musici en artiesten, die met folk-rock instrumenten en een fascinerende verzameling kinderspeelgoed plus eigengemaakte, zonderlinge voorwerpen, unieke en uitbundige rauwe, voet-stampende muziek maken.

Deze beweging van Ierse twintigers werd rond 2002-2003 opgericht en groeide uit tot een collectief van musici en artiesten die devotiemuziek– of, zoals zij het zelf noemen ‘De Kunst van het Vieren” – opnieuw verbeelden.

 

De groep bestaat uit meer dan 15 leden, terwijl de band tourt en albums maakt met 6 leden. De overige leden van het collectief zijn er voor steun en ter inspiratie van de band, zowel geestelijk als muzikaal.

 

De bandleden zijn leider en drummer Gareth Gilkeson, Will Herron en Chris Llewellyn (zang en gitaar), Ali Gilkeson op percussie, Bridget Herron (EWI, Brass, accordeon) en Patrick Thompson op basgitaar.

 

Met een fascinerende verzameling kinderspeelgoed, zonderlinge zelfgemaakte voorwerpen en folk/rock instrumenten klinkt het Collective even uniek en organisch als hun boodschap.

 

Rend Collective bracht drie veelgeprezen albums uit; Organic Family Hymnal, Homemade Worship By Handmade People, en het iTunes nr. 1 album, Campfire. Hun nieuwe album, The Art of Celebration, is vanaf 27 maart 2014 verkrijgbaar.

 

De band staat bekend om hun uitbundige, voetstampende stijl en voor hitnummers als Build Your Kingdom Here, My Lighthouse, Movements en Come On My Soul.

 

Alles van Rend Collective

Rend Collective Bestel € 19,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws