Iris Kroes Pop, Nederland

Iris Kroes, geboren in Drachten (11 november 1992) is een Nederlandse zangeres en harpiste. Ze werd winnares van het tweede seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland (finale 20 januari 2012), waar ze nationale bekendheid mee verkreeg.

Ze speelt al tien jaar harp en zong in een popgroep uit Drachten. Ze vormde een muzikaal duo met Pieter Veenstra. Vele feestjes en partijen luisterde het duo op met tweestemmige muziek onder leiding van het gitaarspel van Pieter. Ook zong Kroes veel als solist met orkesten, waaronder in mei 2009 met de bigband 'het Noordpool Orkest'.

 

Iris onderscheidde zich in de laatst jaren steeds meer als zangeres door tegelijkertijd harp te spelen en te zingen.

 

Ze behaalde in 2010 haar VWO-diploma. Ze volgde de HBO-studie communicatie aan de Hanze Hogeschool in Groningen, maar heeft vanwege haar deelname aan The Voice deze studie niet af kunnen maken, de propedeuse haalde ze wel.

 

In de finale van The Voice of Holland zong Iris Kroes een duet met Birdy en uiteindelijk won Iris Kroes de talentenjacht.

 

Kroes scoorde haar eerste Singel Top 100-notering op 17 december 2011 tijdens haar deelname aan The Voice of Holland Haar versie van het nummer Foolish Games kwam 9 december 2011 uit. Net voor de finale van The Voice op 20 januari werd bekend dat Kroes dubbel genoteerd stond in de Single Top 100. Haar cover van Nothing Else Matters (13-01-2012) kwam binnen op de zestiende plaats, terwijl haar cover en tevens debuutsingel I Can't Make You Love Me op nummer drie binnenkwam. In maart 2012 volgde Just More.

 

Na haar overwinning in ‘The Voice Of Holland’ bracht Iris Kroes haar debuutalbum 'FIRST' (2012) uit, dat bestaat uit een verzameling van nieuwe en oude nummers. Ze heeft twee nummers op het album zelf geschreven.

 

Op 27 maart 2012 ontving Iris Kroes de "Dutch Harp Award". In juni 2012 kreeg Iris Kroes de eer om haar eigen bloem te dopen, een Iris. Onder toeziend oog van officiële bloementelers heeft Iris Kroes de Dutch Voice gedoopt, deze bloem zal vanaf 2015 op de markt zijn. Ook is Kroes in 2012 mee geweest op tournee met haar coach Marco Borsato, waardoor ze op haar jonge leeftijd al 2 x in het Ziggo Dome heeft gestaan.

 

Begin 2013 brengt Iris haar eigen friestalige single Thús uit. Bij de opening van het Fries Museum in zomer 2013 heeft Kroes mogen zingen voor de Koningin, een speciaal openingslied dat was geschreven. Vanaf augustus was Kroes te zien in het tv-programma Atlas van de AVRO. Kroes werkt sinds november 2013 af en toe bij cruiseline Holland America Line als Guest Entertainer.

 

Iris gaat in 2014 op eigen kracht verder en 15 januari kwam haar nieuwe single Never coming back uit. Ze toert door de Nederlandse theaters met haar bijzondere programma Thús. Ze neemt naast harp, niet alleen een band mee, maar ook een strijkersensemble uit het Noordpoolorkest.

 

Begin maart 2014 komt Kroes' EP uit. In mei 2014 zal de titelsong van de film Stuk van regisseur Steven de Jong uitkomen.

 

Alles van Iris Kroes

Iris Kroes

Iris Kroes

It Will Come In Time

Mini CD | 2014
Leverbaar

Bestel € 10,00
Iris Kroes

Iris Kroes

Christmas Feelings

CD digi | 2015
Uitverkocht

€ 12,00

Afbeeldingen en video's van Iris Kroes

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws