Wibi Soerjadi Klassiek, Nederland

Wibi Soerjadi werd geboren in Leiden Nederland in 1970.

 

Op de leeftijd van elf jaar gaf hij zijn eerste publieke uitvoering. Hij studeerde met piano pedagoog Bob Brouwer en Professor Jan Wijn.

 

Op 20 jaar was hij de jongste afgestudeerde piano student. Hij behaalde zijn master als een performer op het Conservatorium van Amsterdam. Hij voltooide zijn studie voor op schema, verdiende de hoogste mogelijke resultaten en werd erkend als genie bij zijn afstuderen.

Al op vijftienjarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag. Later ging hij naar het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij na drie jaar studie bij Jan Wijn vervroegd eindexamen deed als uitvoerend musicus. Hierbij behaalde hij het hoogst haalbare cijfer. Zijn toenmalige vriendin Marion Klijnsmit, met wie hij sinds zijn negentiende samenwoonde, werd zijn manager.


 In 1992 speelde Soerjadi op Koninginnedag voor koningin Beatrix en prins Claus de door hem zelf gecomponeerde Koninginnedagparafrase.

 

Vanaf 1993 geeft hij ieder jaar een, vanaf het begin uitverkocht, kerstrecital in het Concertgebouw te Amsterdam.

 

Op 22 november 1996 trad hij op in de beroemde, grote zaal van Carnegie Hall in New York City.

 

In augustus 2002 verhuisde Soerjadi naar het landgoed Wulperhorst in Zeist, waar hij in zijn eigen concertzaal (meestal de Salon) concerten geeft en een pianoacademie wil starten.

 

In 2011 vierde hij zijn dertigjarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan trad hij op 27 januari 2011 voor de tweede maal op in de Carnegie Hall te New York. Hij speelde een negendelig liefdesverhaal (Amor & Psyche) dat hij tijdens zijn doofheid had gecomponeerd.

Alles van Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

The Grand

CD | 2014
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Lameirinhas op radio en tv

vrijdag, 12 januari 2018

Fernando Lameirinhas heeft een nieuwe CD en theatervoorstelling onder de titel "7". Te zien op radio en tv: Zondag 14 januari 2018 bij Podium Witteman, 18u05 op NPO 2, dinsdag 23 januari gaat bij Volgspot, 20-22u00 op Radio 5 & donderdag 25 januari bij Tijd voor MAX, 17u10 op NPO 1. Lees meer

Big Pete & A.J. Plug op tour met Johan Derksen

maandag, 8 januari 2018

Johan Derksen Keeps The Blues Alive Neemt u mee naar begin jaren zestig Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen K... Lees meer

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer
meer nieuws