Wibi Soerjadi Klassiek, Nederland

Wibi Soerjadi werd geboren in Leiden Nederland in 1970.

 

Op de leeftijd van elf jaar gaf hij zijn eerste publieke uitvoering. Hij studeerde met piano pedagoog Bob Brouwer en Professor Jan Wijn.

 

Op 20 jaar was hij de jongste afgestudeerde piano student. Hij behaalde zijn master als een performer op het Conservatorium van Amsterdam. Hij voltooide zijn studie voor op schema, verdiende de hoogste mogelijke resultaten en werd erkend als genie bij zijn afstuderen.

Al op vijftienjarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag. Later ging hij naar het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij na drie jaar studie bij Jan Wijn vervroegd eindexamen deed als uitvoerend musicus. Hierbij behaalde hij het hoogst haalbare cijfer. Zijn toenmalige vriendin Marion Klijnsmit, met wie hij sinds zijn negentiende samenwoonde, werd zijn manager.


 In 1992 speelde Soerjadi op Koninginnedag voor koningin Beatrix en prins Claus de door hem zelf gecomponeerde Koninginnedagparafrase.

 

Vanaf 1993 geeft hij ieder jaar een, vanaf het begin uitverkocht, kerstrecital in het Concertgebouw te Amsterdam.

 

Op 22 november 1996 trad hij op in de beroemde, grote zaal van Carnegie Hall in New York City.

 

In augustus 2002 verhuisde Soerjadi naar het landgoed Wulperhorst in Zeist, waar hij in zijn eigen concertzaal (meestal de Salon) concerten geeft en een pianoacademie wil starten.

 

In 2011 vierde hij zijn dertigjarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan trad hij op 27 januari 2011 voor de tweede maal op in de Carnegie Hall te New York. Hij speelde een negendelig liefdesverhaal (Amor & Psyche) dat hij tijdens zijn doofheid had gecomponeerd.

Alles van Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

The Grand

CD | 2014
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws