Wibi Soerjadi Klassiek, Nederland

Wibi Soerjadi werd geboren in Leiden Nederland in 1970.

 

Op de leeftijd van elf jaar gaf hij zijn eerste publieke uitvoering. Hij studeerde met piano pedagoog Bob Brouwer en Professor Jan Wijn.

 

Op 20 jaar was hij de jongste afgestudeerde piano student. Hij behaalde zijn master als een performer op het Conservatorium van Amsterdam. Hij voltooide zijn studie voor op schema, verdiende de hoogste mogelijke resultaten en werd erkend als genie bij zijn afstuderen.

Al op vijftienjarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag. Later ging hij naar het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij na drie jaar studie bij Jan Wijn vervroegd eindexamen deed als uitvoerend musicus. Hierbij behaalde hij het hoogst haalbare cijfer. Zijn toenmalige vriendin Marion Klijnsmit, met wie hij sinds zijn negentiende samenwoonde, werd zijn manager.


 In 1992 speelde Soerjadi op Koninginnedag voor koningin Beatrix en prins Claus de door hem zelf gecomponeerde Koninginnedagparafrase.

 

Vanaf 1993 geeft hij ieder jaar een, vanaf het begin uitverkocht, kerstrecital in het Concertgebouw te Amsterdam.

 

Op 22 november 1996 trad hij op in de beroemde, grote zaal van Carnegie Hall in New York City.

 

In augustus 2002 verhuisde Soerjadi naar het landgoed Wulperhorst in Zeist, waar hij in zijn eigen concertzaal (meestal de Salon) concerten geeft en een pianoacademie wil starten.

 

In 2011 vierde hij zijn dertigjarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan trad hij op 27 januari 2011 voor de tweede maal op in de Carnegie Hall te New York. Hij speelde een negendelig liefdesverhaal (Amor & Psyche) dat hij tijdens zijn doofheid had gecomponeerd.

Alles van Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi

The Grand

CD | 2014
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws