Frank Mercelis Nederlandstalig, Belgiƫ

Zanger Frank Mercelis, beter bekend als de frontman van Eddy et les Vedettes, die -samen met  schrijver Bart van Loo- Franse klassiekers nieuw leven inblaast (vanaf 2014 een groot succes in zowel Belgie als Nederland!), bracht begin 2015 zijn eerste Nederlandstalige solo-plaat uit en gaat daar ook in de Benelux mee touren (2015-2016). Strak in het pak, met zin voor poëzie en sexy danspasjes.

 

Frank Mercelis is ook bekend als acteur van Windkracht 10 (2006), W817 (1999) en Kinderen van Dewindt (2005), Dag en Nacht (2010), Dubbelleven (2010), Witse (2010-2012), Zone stad (2012) en Cordon (2014).

 

Voor de realisatie van zijn eerste boreling, getiteld 'Laat Het Gebeuren', trok hij een aantal straffe muzikanten aan boord, stuk voor stuk 'Heren van Muzikale Stand'. Zo werd de plaat geproduceerd door Nicolas Rombouts (Dez Mona) en gemixt door Jo Francken (Triggerfinger, Admiral Freebee). En lag de muzikale ondersteuning in handen van gitarist Geert Hellings (Guido Belcanto, Helmut Lotti), drummer Maarten Moesen (Guido Belcanto, Buurman), bassist Seba Thomé (Lady Linn) en toetsenist Jeroen Tilkin (Milow, Nathalie Meskens).

 

Het resultaat is een unieke pop-rockplaat die qua geluid en tekst opvalt door zijn coherentie en eigenheid. Met nummers over vasthouden en loslaten, over afscheid nemen en opnieuw beginnen, over passie die haten wordt en eindigt in opnieuw beminnen. Struikelen, vallen en weer opstaan. Soms melancholisch, ingetogen, broos en breekbaar, dan weer speels, erotisch, uitbundig of vlijmscherp.

Alles van Frank Mercelis

Frank Mercelis

Frank Mercelis

Laat Het Gebeuren

CD jewelcase | 2015
Leverbaar

Bestel € 15,00

Nieuws over Frank Mercelis

Frank Mercelis 14 mei a.s. in Walhalla

vrijdag, 17 april 2015

Na de CD die onlangs verscheen, zal Frank Mercelis zijn nummers nu ook live brengen. Op 14 mei om 21u stelt hij in Theater Walhalla in Rotterdam zijn debuutalbum ‘Laat Het Gebeuren’ aan het publiek voor. En hij doet dat in goed gezelschap: Geert Hellings – gitaar (Stanton, Jim Whi... Lees meer
meer nieuws