Kapok Jazz | Impro, Nederland

Kapok bestaat uit Morris Kliphuis (hoorn, kornet, synthesizer, effecten), Timon Koomen (baritongitaar, gitaar, effecten), Remco Menting (drums, vibrafoon, effecten).

Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk en aanstekelijke interactie, en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok jat naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen enkele andere drummer, en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz. Op het podium gaat Kapok elke keer weer met de muziek aan de haal, wat ervoor zorgt dat geen twee concerten hetzelfde zijn.

Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuutalbum Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op alle belangrijke festivals in Nederland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band is ook internationaal actief, en won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok. Het derde album Glass to Sand werd uitgebracht in september 2015 en het vierde album wordt verwacht in februari 2018.

Alles van Kapok

Kapok

Kapok

Mirabel

CD digi | 2018
Leverbaar

Bestel € 18,00
Kapok

Kapok

Mirabel

Vinyl 2 LP | 2018
Leverbaar

Bestel € 29,00
Kapok

Kapok

Glass To Sand

CD | 2015
Leverbaar

Bestel € 18,00
Kapok

Kapok

Glass To Sand

vinyl LP | 2015
Leverbaar

Bestel € 25,00

Nieuws over Kapok

Recensie nieuwe album Kapok

maandag, 5 maart 2018

4 sterren in TROUW! Lees meer

Recensie Kapok-Mirabel

woensdag, 21 februari 2018

Recensie NRC Next Lees meer
meer nieuws