Martijn Luttmer Jazz, Nederland

Martijn Luttmer werd geboren op 11 februari 1971 te Bussum en raakte al op vier jarige leeftijd geïnteresseerd in de mondharmonica.

 

In de lijst van artiesten waarmee Martijn op podia te zien was staan ondermeer Harry Verbeke, Denise Jannah, Frits Landesbergen, Gé Titulaer en Edwin Corzilius en verschillende Nederlandse popartiesten zoals René Froger, Shirma Rouse en Desray (2 Brothers on the 4th Floor). Verder was Martijn te zien met zangeres Rebecca Parris (VS) en was hij speciale gast bij het wereldvermaarde Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Daarnaast speelde hij met het trio Dolf de Vries en Madeline Bell, waarvan fragmenten werden uitgezonden op RTL.

Martijn is geregeld te gast geweest op het Noosa Jazzfestival in Australië en bij zangeres Toni Zaffa en was hij te zien op verschillende festivals in de VS.

Rond 1983 hoorde Martijn voor het eerst de muziek van Toots Thielemans en geïnspireerd door zoveel meer mogelijkheden, stapte hij over op de chromatische mondharmonica. Naast Toots Thielemans werd ook de muziek van Frank Sinatra een belangrijke inspiratiebron voor Martijn.

 

Eind 2010 werd Martijn’s eerste CD "La Libelula" uitgebracht die door pers en publiek met enthousiasme werd ontvangen. Een van de stukken van La Libelula, Les Parapluies de Cherbourg, werd in februari 2013 wereldwijd uitgebracht door platenmaatschappij Putumayo op de CD Vintage France. Deze CD behaalde de derde plaats in de wereldmuziek album top 100 van Billboard in de Verenigde Staten.

 

In oktober 2014 werd de tweede cd van Martijn uitgebracht. Deze cd met de titel "Frankly" is een eerbetoon aan Frank Sinatra en is volledig gearrangeerd door Henk Meutgeert. In de bezetting piano, bas, drums en strijkkwintet brengt Martijn op geheel eigen wijze een eerbetoon aan een van de grootste zangers van de vorige eeuw.

Alles van Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Sleigh Ride

Mini CD | 2015
Leverbaar

Bestel € 12,00

Nieuws

Lameirinhas op radio en tv

vrijdag, 12 januari 2018

Fernando Lameirinhas heeft een nieuwe CD en theatervoorstelling onder de titel "7". Te zien op radio en tv: Zondag 14 januari 2018 bij Podium Witteman, 18u05 op NPO 2, dinsdag 23 januari gaat bij Volgspot, 20-22u00 op Radio 5 & donderdag 25 januari bij Tijd voor MAX, 17u10 op NPO 1. Lees meer

Big Pete & A.J. Plug op tour met Johan Derksen

maandag, 8 januari 2018

Johan Derksen Keeps The Blues Alive Neemt u mee naar begin jaren zestig Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen K... Lees meer

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer
meer nieuws