Martijn Luttmer Jazz, Nederland

Martijn Luttmer werd geboren op 11 februari 1971 te Bussum en raakte al op vier jarige leeftijd geïnteresseerd in de mondharmonica.

 

In de lijst van artiesten waarmee Martijn op podia te zien was staan ondermeer Harry Verbeke, Denise Jannah, Frits Landesbergen, Gé Titulaer en Edwin Corzilius en verschillende Nederlandse popartiesten zoals René Froger, Shirma Rouse en Desray (2 Brothers on the 4th Floor). Verder was Martijn te zien met zangeres Rebecca Parris (VS) en was hij speciale gast bij het wereldvermaarde Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Daarnaast speelde hij met het trio Dolf de Vries en Madeline Bell, waarvan fragmenten werden uitgezonden op RTL.

Martijn is geregeld te gast geweest op het Noosa Jazzfestival in Australië en bij zangeres Toni Zaffa en was hij te zien op verschillende festivals in de VS.

Rond 1983 hoorde Martijn voor het eerst de muziek van Toots Thielemans en geïnspireerd door zoveel meer mogelijkheden, stapte hij over op de chromatische mondharmonica. Naast Toots Thielemans werd ook de muziek van Frank Sinatra een belangrijke inspiratiebron voor Martijn.

 

Eind 2010 werd Martijn’s eerste CD "La Libelula" uitgebracht die door pers en publiek met enthousiasme werd ontvangen. Een van de stukken van La Libelula, Les Parapluies de Cherbourg, werd in februari 2013 wereldwijd uitgebracht door platenmaatschappij Putumayo op de CD Vintage France. Deze CD behaalde de derde plaats in de wereldmuziek album top 100 van Billboard in de Verenigde Staten.

 

In oktober 2014 werd de tweede cd van Martijn uitgebracht. Deze cd met de titel "Frankly" is een eerbetoon aan Frank Sinatra en is volledig gearrangeerd door Henk Meutgeert. In de bezetting piano, bas, drums en strijkkwintet brengt Martijn op geheel eigen wijze een eerbetoon aan een van de grootste zangers van de vorige eeuw.

Alles van Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Sleigh Ride

Mini CD | 2015
Leverbaar

Bestel € 12,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws