Martijn Luttmer Jazz, Nederland

Martijn Luttmer werd geboren op 11 februari 1971 te Bussum en raakte al op vier jarige leeftijd geïnteresseerd in de mondharmonica.

 

In de lijst van artiesten waarmee Martijn op podia te zien was staan ondermeer Harry Verbeke, Denise Jannah, Frits Landesbergen, Gé Titulaer en Edwin Corzilius en verschillende Nederlandse popartiesten zoals René Froger, Shirma Rouse en Desray (2 Brothers on the 4th Floor). Verder was Martijn te zien met zangeres Rebecca Parris (VS) en was hij speciale gast bij het wereldvermaarde Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Daarnaast speelde hij met het trio Dolf de Vries en Madeline Bell, waarvan fragmenten werden uitgezonden op RTL.

Martijn is geregeld te gast geweest op het Noosa Jazzfestival in Australië en bij zangeres Toni Zaffa en was hij te zien op verschillende festivals in de VS.

Rond 1983 hoorde Martijn voor het eerst de muziek van Toots Thielemans en geïnspireerd door zoveel meer mogelijkheden, stapte hij over op de chromatische mondharmonica. Naast Toots Thielemans werd ook de muziek van Frank Sinatra een belangrijke inspiratiebron voor Martijn.

 

Eind 2010 werd Martijn’s eerste CD "La Libelula" uitgebracht die door pers en publiek met enthousiasme werd ontvangen. Een van de stukken van La Libelula, Les Parapluies de Cherbourg, werd in februari 2013 wereldwijd uitgebracht door platenmaatschappij Putumayo op de CD Vintage France. Deze CD behaalde de derde plaats in de wereldmuziek album top 100 van Billboard in de Verenigde Staten.

 

In oktober 2014 werd de tweede cd van Martijn uitgebracht. Deze cd met de titel "Frankly" is een eerbetoon aan Frank Sinatra en is volledig gearrangeerd door Henk Meutgeert. In de bezetting piano, bas, drums en strijkkwintet brengt Martijn op geheel eigen wijze een eerbetoon aan een van de grootste zangers van de vorige eeuw.

Alles van Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Sleigh Ride

Mini CD | 2015
Leverbaar

Bestel € 12,00

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws