Martijn Luttmer Jazz, Nederland

Martijn Luttmer werd geboren op 11 februari 1971 te Bussum en raakte al op vier jarige leeftijd geïnteresseerd in de mondharmonica.

 

In de lijst van artiesten waarmee Martijn op podia te zien was staan ondermeer Harry Verbeke, Denise Jannah, Frits Landesbergen, Gé Titulaer en Edwin Corzilius en verschillende Nederlandse popartiesten zoals René Froger, Shirma Rouse en Desray (2 Brothers on the 4th Floor). Verder was Martijn te zien met zangeres Rebecca Parris (VS) en was hij speciale gast bij het wereldvermaarde Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Daarnaast speelde hij met het trio Dolf de Vries en Madeline Bell, waarvan fragmenten werden uitgezonden op RTL.

Martijn is geregeld te gast geweest op het Noosa Jazzfestival in Australië en bij zangeres Toni Zaffa en was hij te zien op verschillende festivals in de VS.

Rond 1983 hoorde Martijn voor het eerst de muziek van Toots Thielemans en geïnspireerd door zoveel meer mogelijkheden, stapte hij over op de chromatische mondharmonica. Naast Toots Thielemans werd ook de muziek van Frank Sinatra een belangrijke inspiratiebron voor Martijn.

 

Eind 2010 werd Martijn’s eerste CD "La Libelula" uitgebracht die door pers en publiek met enthousiasme werd ontvangen. Een van de stukken van La Libelula, Les Parapluies de Cherbourg, werd in februari 2013 wereldwijd uitgebracht door platenmaatschappij Putumayo op de CD Vintage France. Deze CD behaalde de derde plaats in de wereldmuziek album top 100 van Billboard in de Verenigde Staten.

 

In oktober 2014 werd de tweede cd van Martijn uitgebracht. Deze cd met de titel "Frankly" is een eerbetoon aan Frank Sinatra en is volledig gearrangeerd door Henk Meutgeert. In de bezetting piano, bas, drums en strijkkwintet brengt Martijn op geheel eigen wijze een eerbetoon aan een van de grootste zangers van de vorige eeuw.

Alles van Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Martijn Luttmer

Sleigh Ride

Mini CD | 2015
Leverbaar

Bestel € 12,00

Nieuws

Aftrap Wereldwijd tour Stef Bos in Zuid-Afrika

zaterdag, 14 januari 2017

De aftrap van de nieuwe tournee van Stef Bos en band Lees meer

Fré vanaf morgen op tour met Marc Stakenburg en Bo Brocken

dinsdag, 10 januari 2017

Trouble soon be over is een muzikaal theaterprogramma over de oorsprong van de Amerikaanse muziek tegen de achtergrond van raciale ongelijkheid. Meestergitarist Big Bo Brocken en zangeres Frederique Spigt spelen en zingen blues, gospels en rock ‘n‘ roll, terwijl oud radiopresentator Marc... Lees meer

Eric Vaarzon Morel in North Sea Jazz Club

maandag, 9 januari 2017

De wereldberoemde Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel keert terug naar de North Sea Jazz Club! In april 2016 speelde hij al een keer samen met gitaarlegende Larry Coryell en Martien Oster in de club. Dit keer komt hij in een unieke bezetting: samen met Los Hermanos Martinez (saxofonisten... Lees meer
meer nieuws