Roos Blufpand Pop, Nederland

Roos Blufpand:
Kleur is als een spiegel
Elke dag een nieuw gezicht
Juist als je denkt dat je jezelf herkent
verandert het licht

Volgens Roos liggen liedjes overal voor het oprapen. Verscholen in het wit van de ogen van alle mensen of verstopt in haarzelf. Niet zo gek dus dat zij in 2011 besloot om het theater in te duiken en vanachter de piano te bezingen wat ze in haar leven allemaal oppikt en meemaakt. Ze speelde samen met haar band een aantal zelf georganiseerde shows onder de titel Hollen & Stilstaan en bracht een eerste gelijknamige EP uit.

Steeds meer mensen geven aan dat ze graag naar Roos haar Nederlandstalige verhalende liedjes luisteren en al snel had ze meer dan 300 optredens op haar naam staan. Ze verzorgde het voorprogramma van Janne Schra en Frederique Spigt en werkte voor haar nieuwe theatershow o.a. samen met Leoni Jansen.

In mei 2014 kwam haar debuutalbum Ik ben uit. Te downloaden in iTunes. Na de première volgde een albumtour met maar liefst 45 shows. Daarnaast beleefde ze haar debuut bij nationale radiostations: 3FM, radio 1, radio 2 en 100%NL.

Van februari t/m april 2015 werd haar allereerste theatertour Tijd voor Thee een feit. Tijdens deze show nam Roos Blufpand, met haar naïeve, gekke persoonlijkheid, haar publiek mee naar haar Surinaamse roots en liet iedereen kennismaken met haar kleinste, intiemste en vooral kwetsbaarste momenten. Voor velen was het hoogtepunt van de show het nummer Afscheid van het album Ik ben. Dit nummer werd in februari 2015 uitgegeven met een videoclip.

De theatertour was een groot succes met uitverkochte zalen in onder andere Rotterdam, Amersfoort en Naaldwijk. In Naaldwijk won Roos het Rabo Talenten Concours in het Westlandtheater De Naald. Haar voorstelling werd door het publiek gekozen tot leukste voorstelling van het seizoen in de kleine zaal, waarna zij de show nogmaals in de grote zaal mocht spelen voor meer dan 400 betalende gasten.

Tijdens de zomer van 2015 is Roos met haar band weer de studio ingedoken om een album op te nemen. Dit album is zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Begin 2016 is het uitgekomen. De eerste single van deze nieuwe plaat is Heet en daar is een prachtige videoclip bij

Alles van Roos Blufpand

Roos Blufpand

Roos Blufpand

Hoe Dan

CD digi | 2016
Leverbaar

Bestel € 20,00

Nieuws over Roos Blufpand

Roos Blufpand op Radio 2 en in de NL theaters

donderdag, 9 juni 2016

Op 19 juni staat Roos Blufpand van 07:30-09:00 live te spelen bij Radio 2, haar single GEWETEN van het album HOE DAN is daar ook regelmatig te beluisteren. En Roos gaat dit najaar op tournee langs de NL theaters! Zie de concertagenda. Lees meer
meer nieuws