Ema Yazurlo & Quilombo Sonoro Zuid Amerikaanse Cumbia pop, Argentinië

De Argentijnse EMA YAZURLO, komt samen met zijn combo QUILOMBO SONORO de Nederlandse podia op zijn kop zetten met hun mix van Zuid-Amerikaanse cumbia-pop. Tegelijkertijd vieren wij de eerste Europese release van deze CD. 

Ema Yazurlo werd geboren in de wijk Haedo in Buenos Aires, waar flink wat bekende muzikanten van de Argentijnse moderne muziekgeschiedenis (Arcoiris, Leon Gieco, Aquelarre, Engranaje, Gustavo Santaolalla en Divididos) opgroeiden. In deze muzikale omgeving begon Ema tijdens nachtelijke jamsessies en lokale festivals folk te zingen en te spelen op zijn eerste snaarinstrument, de charango.
 
In 2011 richtte hij de latin rockband La Zurda op, nam drie albums op als bandleider, werkte met bekende platenproducenten als Gustavo Santaolalla, Pablo Guyot, Alfredo Toht, Pablo Romero, Mono Morello, Pepe Cespedes, Oscar Righi en Fabrizio Barbacci, en won een aantal belangrijke awards in Midden- en Zuid-Amerika, zoals "La Resistencia" in Mexico en "Best Latin Song" in Miami.
 
Ema begon zijn solocarrière met hulp van zijn combo, Quilombo Sonoro, met wie hij intensief toerde in Europa en Amerika in 2014-2015. Dit titelloze album is een introductie van zijn lange muzikale carrière voor Europese luisteraars: het omvat tracks van zijn Zuid-Amerika albums als "Musika y amor" plus gloednieuwe songs en een nieuwe versie van "Vidita", geboren uit een samenwerking met de Oscar winnende muzikant Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain, Babel).
 
Op het album zijn veel instrumenten te genieten als ronroco, cuatro, charango, trompet, trombone, cazu, harmonica, en ook verschillende etnische percussie instrumenten zoals darbuka, tambora, cuica, riqq, kleine trom, revolo, bass drum en Peruaanse cajon, kortom verwacht veelgekleurde composities met folk invloeden en eigen teksten.  
 

Alles van Ema Yazurlo & Quilombo Sonoro

Nieuws

Lieven Tavernier bij Taalstraat Frits Spits

vrijdag, 10 november 2017

In zijn nieuwe boek De Standaards van Spits , deel II, is Frits Spits bij de beschrijving van De Fanfare van Honger en Dorst uitgebreid ingegaan op het werk van Lieven Tavernier. Spits vind wat Lieven heeft gemaakt van een adembenemende schoonheid en heeft Tavernier uitgenodigd in zijn radioprogramm... Lees meer

Het gaat goed met Ida de Nijs

maandag, 9 oktober 2017

De zangeres stelde enkele weken geleden haar album "Zandloper" voor. Wel, datzelfde album is vanaf vndaag een week lang cd van de week in het programma “De Lage Landen" op Radio 2. Elke dag van de week zal er een kort interview met Ida zijn over één van de liedjes op de cd en uit... Lees meer

Gelimiteerde kunstwerkjes Spigt

vrijdag, 6 oktober 2017

Het handgesneden en gedrukte drieluik THE ROAD wordt in de Oude Luxor op 3 november uitgereikt aan Sonia Herman Dolz. Zij maakte de film MANS GENOEG met Spigt in de hoofdrol. Een saignant detail is dat de sleeves gedrukt zijn met de olieverf van wijlen kunstenares Dora Dolz. Op 5 november 2017 zal... Lees meer
meer nieuws