Victor Hugo Villena Trio & Kay Sleking Tango, Argentiniƫ

Geboren in 1979 in Argentinië, begon Victor Villena op 9 jarige leeftijd de bandoneon te spelen. Op zijn 17e, werd hij verkozen tot "bandoneonist openbaring" door de Nationale Academie van Tango in Buenos Aires. Hij werd bekroond als beste solist op het nationaal concours van Cosquín (Argentinië) in 1997.

In 1999 verliet hij Argentinië en ging naar Frankrijk.

 

Hij maakte carrière in heel Europa. Hij treedt op als solist met het Symfonieorkest van Radio France, Het symfonie orkest Pays de la Loire, het Symphony Orchest van Besançon, het Rotterdams jeugd Philharmonisch orkest (Nederland), Het l’ Emerald orkest (Engeland), het Moritzburg Festivalorkest (Duitsland), het Stockholm Jazz Orchest, het Brussels Jazz Orchestra

 

Zijn talent stelt hem in staat om op te treden op de meest gerenommeerde Franse podia: Salle Pleyel, het Châtelet theater, de Olympia in Parijs, de Grand Rex, het arsenaal van Metz, het Auditorium de Dijon.

 

In 2005 was hij onderdeel van de world tour van het Gotan Project, een legendarische elektronische muziekgroep.

 

In juli 2007 dirigeert hij de opera Maria de Buenos Aires, uitgevoerd in het nationaal theater in Lissabon door zijn kwintet El Después en solisten van het Nationale symfonie orkest van Portugal.

 

Tegenwoordig geeft hij Tango en Argentijnse muziek masterclasses in de World Music Department van het conservatorium van Rotterdam.

 

Hij werkte samen met de elite van de Argentijnse componisten uit Buenos Aires, New York en Parijs: Gustavo Beytelmann, Fernando Otero, Sonia Possetti, Daniel Binelli, Alejandro Schwarz, Carlos Roque Alsina, Leo Sujatovich.

 

Hij speelde met musici als Baiba Skride (Queen Elizabeth 2001), Henri Demarquette, Jan Vogler, Mira Wang, Carrie Denis, Franck Braley (Queen Elizabeth 1991), Nemanja Radulovic, Peter Brown.

 

Alles van Victor Hugo Villena Trio & Kay Sleking

Victor Hugo Villena Trio & Kay Sleking Bestel € 19,00

Nieuws

BOS 13 april 2024 bij Weekwatchers, VRT2 8-10u

donderdag, 4 april 2024

Op zaterdag 6 en 13 april zet kunstenhuis Z33 in Hasselt de deuren open voor Ruben Van Gucht en zijn Weekwatchersgezelschap. Van daaruit overloopt hij tussen 8 en 10 de grote en kleine actualiteit van de week: welk nieuwsfeit(je) is de gast opgevallen of heeft die persoon verbaasd, ontroerd of wakke... Lees meer

Eenmalig laatste BITTERLIEF concert

dinsdag, 26 september 2023

Op 20 december 2023 nog eenmaal een BITTERLIEF concert met Tom Vanstiphout – gitaren, Marc Bonne – drums, Bart Van Caenegem – toetsen, Evert Verhees – bas. Het zal weer een wonderlijke avond worden met de muzikanten waarmee de cd BITTERLIEF is opgenomen. In het Kursaal &ndash... Lees meer

Stef in VOLLE ZALEN en bij Bert OP5

vrijdag, 3 maart 2023

Kort voor de release van het Bitterlief album zal er ook nog op 15 maart 2023 om 20u25 bij de AVROTROS in het programma Volle Zalen op NPO2 een tv portret te zien zijn over Stef Bos in het programma Volle Zalen. Hij geeft een mooi en uitgebreid beeld van zijn leven en werken in Kaapstad en Zuid-Afri... Lees meer
meer nieuws